fbpx

Mijn levensstijl als een high performance ondernemer

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

High Performance Ondernemer

Ben jij tevreden met je huidige levensstijl? Of denk je dat je er toch meer uit kunt halen?

Als je het mij vraagt kunnen we er allemaal meer uithalen, maar je moet net even een duwtje krijgen om er bewust over na te gaan denken. Mijn leven ging ook zo z’n gangetje, maar ik voelde dat er ‘meer’ moest zijn. Dat is ook de reden waarom ik high performance ondernemer ben geworden. En niet alleen high performance ondernemer, ook high performance coach.

Wat ik vandaag met jou wil delen, is wat mij een high performance ondernemer maakt.
De term ‘high performance’ is voor veel mensen misschien nieuw, daarom eerst een korte uitleg.

Vertel…, high performance ondernemen?

High performance gaat over het creëren van een optimaal leven door het aandacht geven aan de 6 belangrijkste deelgebieden die zorgen voor balans in het leven.

1. Gezondheid
Is je fysieke en emotionele gezondheid op een optimaal niveau zodat het je energie, motivatie en kracht geeft?

2. Liefde
Voel je jezelf continu gewaardeerd en heb je een liefdevolle connectie met anderen? Ben je geduldig, respectvol en attent naar je partner?

3. Familie en vrienden
Brengt jouw sociale cirkel van familie en vrienden positieve energie in je leven?

4. Missie
Heb je voldoende energie en voel je jezelf fulfilled bij je werk. Heb je het gevoel dat je een contributie levert aan de wereld?

5. Hobby
Heb je tijd voor je passie? Doe je de dingen die je leuk vindt om te doen, die bijdragen aan jouw persoonlijkheid? Neem je voldoende tijd voor de dingen in je leven waar je van houdt?

6. Spirit
Leef je in het nu en heb je een vitaal leven? Leef jij volgens jouw kernwaardes en voer jij jouw persoonlijke acties iedere dag uit?

Als er geen balans bestaat tussen de deelgebieden, is de kans groot dat je nooit jouw “true potential” bereikt.

Denk maar eens aan onderstaande situaties

1. Ondernemers die ontzettend succesvol zijn.
Ze vergeten voldoende aandacht te geven aan hun gezondheid en al snel wegen ze meer dan 120 kilo.

2. Ondernemers die net zijn begonnen en er vol tegenaan gaan.
Ze hebben geen tijd meer voor hun relatie en binnen de kortste keren ontstaan er conflicten, waardoor deze ondernemers niet het uiterste uit hun onderneming óf relatie halen.

3. Ondernemers die ’s ochtends eerst hun mail en alle socialmedia-berichten controleren.
Ze duiken zonder dat ze het doorhebben in de agenda van andere mensen (zo noem ik dat) en zijn over de gehele dag  30% minder productief.

Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar ik weet 100% zeker dat je weet wat ik bedoel. We maken ons allemaal wel eens schuldig aan zaken die ervoor zorgen dat de balans even zoek is. Je hebt immers beperkte tijd, maar je moet wel aan alle gebieden aandacht besteden.

En ja je raad het al, high performance coaching helpt jou om zowel zakelijk als privé een high performance levensstijl  te bereiken.

 

Waarom houd ik van een high performance levensstijl?

Ik kwam de term high performance weleens tegen, maar wist niet wat het inhield. Toen ik me erin ging verdiepen, bleek dat ik al behoorlijk wat dingen deed, en nog steeds doe, die bij een high performance levensstijl horen.

Dingen zoals:

  • om 5:00 uur opstaan en beginnen met een strikte ochtendroutine (klik op het woord voor mijn routine);
  • werken in blokken van 50 minuten gevolgd door stretchen, ademhalingsoefeningen en een quick walk;
  • de mobiele telefoon tot 8:30 uur niet aanraken en op vliegtuigstand;
  • mijn slaap optimaliseren, zodat ik ’s ochtends om 5:00 uur ontzettend fit en vrolijk wakker word;
  • balans creëren op de 6 gebieden op basis van wat voor mij écht belangrijk is;
  • journaling (wat behoort tot mijn ochtendroutine) om zo inzicht te krijgen in waar het goed en minder goed gaat.

Vooral het om 5:00 uur wakker worden, mijn ochtendroutine, meditatie en mijn mindset continu optimaliseren waren begintekenen van high performance. Een boek van Brendon Burchard, the world’s leading high performance coach, vertelde mij meer over high performance. Daarna las ik steeds meer boeken over persoonlijke ontwikkeling en over hoe je true potential te bereiken op ieder gebied in je leven.

Ik las niet alleen, wat 99% van de mensen doet, ik bracht het ook daadwerkelijk in de praktijk en dat is een belangrijke eigenschap van een high performer.

Dus door het creëren van mijn eerste successen ging ik mezelf verder ontwikkelen. Best bijzonder als ik kijk waar ik 7 jaar geleden stond als socialmedia-marketeer, het afgelopen jaar als online marketeer en nu ben ik high performance coach en marketing coach.

Ik geniet volop en dat komt omdat de high performance levensstijl mij zo ontzettend veel brengt, bijvoorbeeld het besef dat de 6 deelgebieden (gezondheid, liefde, familie en vrienden, missie, hobby, spirit) heel belangrijk zijn. Wanneer je namelijk al deze gebieden aandacht geeft, heb je een vervuld leven.

Ja, dat lees je goed.
Een vervuld leven is niet meer dan actief zijn op de 6 gebieden.

En nog belangrijker, je gaat het echt voelen en beleven wat het doet met de performance van je levensstijl en ook die van je ondernemerschap natuurlijk, van je psychologie tot aan je fysiologie, productiviteit, doelen en mindset. Reuze interessant dus wanneer je het uiterste uit je leven wilt halen.

We weten zoveel dingen nog niet

Wist jij dat je lichaam 6 liter water per dag nodig heeft om optimaal te functioneren?
Dat wanneer je ’s ochtends eerst je agenda of social media controleert, je 30% minder productief bent.

Dat je minimaal 7 uur slaap nodig hebt.
Bij 7 of meer uren slaap gaat je cognitieve score namelijk met 20% omhoog.
Als je een langere periode minder dan 7 uur per nacht slaapt, heeft dit hetzelfde effect als 4 tot 6 alcoholische drankjes.

Mensen die beweren dat het niet zo is:

  • willen je een product verkopen;
  • weten niet hoe het voelt om voldoende slaap te hebben.

“Ja maar, pas vertelde een hele bekende en succesvolle ondernemer op tv dat hij genoeg heeft aan 3 uur slaap.”
Niks ja maar, uit onderzoek blijkt dat je minimaal 7 uur slaap nodig hebt.

In de slaap herstelt je lichaam zich namelijk en voert het schadelijke stoffen af. Tevens is bewezen dat de belangrijkste slaap plaatsvindt tussen 22:00 uur en 2:00 uur. Als je mij niet gelooft, lees dan het boek van Shawn Stevenson. Alles waar hij over praat is wetenschappelijk onderzocht.

Alle informatie die ik zelf met je deel is ook wetenschappelijk onderzocht of berust op mijn eigen ervaringen (gelezen en toegepast in de praktijk). Ik hoop dat ik je met dit artikel inspireer om je te gaan verdiepen in high performance. Het doet me namelijk pijn om te zien dat sommige mensen niet uit hun leven halen wat erin zit.

Mensen die een baan hebben waar ze niet van houden. Ondernemers die door ‘de drukte’ totaal hun gezondheid uit het oog verliezen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar het is niet nodig, een high performance levensstijl is dichterbij dan je denkt.

Waar moet ik beginnen?

Je begint met het maken van een 0-meting door aan ieder van de 6 gebieden (gezondheid, liefde, familie en vrienden, missie, hobby, spirit) een cijfer tussen 1 en 10 te geven en dan ga je kijken hoe je dit cijfer naar een 10 krijgt. De gekozen activiteiten houd je minimaal 1 maand vol en dan trek je pas de conclusie of iets bijdraagt aan het streven naar een high performance levensstijl.

Eén van de regels van high performance ondernemen is dat je gekozen activiteiten altijd voor minstens 1 maand uitprobeert. Zweverig mediteren? Dat was niks voor mij, totdat ik het toch ging doen en ondervond wat mediteren voor mij deed, al helemaal toen ik 1 week mediteren skipte.

Dit is in ieder geval één van de eerste stappen richting een high performance leven.
Natuurlijk klinkt het eenvoudig om te zeggen: “Ga jij maar de 6 gebieden optimaliseren”.
Er komt immers wel meer bij kijken, maar dat wil niet zeggen dat jij het niet kunt.
Ik daag je uit om te kijken hoe jij jouw levensstijl kunt optimaliseren.

Zelf breng ik routines en gewoontes in mijn leven die ik iedere dag uitvoer, van de ochtendroutine, tot iedere 50 minuten ademhalingsoefening, stretchen, ijsbad, breath scaling en ga zo maar door. Het is te veel om hier op te noemen. Ga, of blijf, mij daarom volgen via dit blog, want hier ga ik de komende maanden vele adviezen delen over een high performance leven.

Eén ding moet je onthouden, als high performer ben je nooit uitgeleerd. Ik blijf mezelf ontwikkelen, zodat ik in april 2019 certified high performance coach kan worden, één van de eerste 300 over de hele wereld. Het voordeel voor jou is, dat ik je dan nog beter kan helpen dan ik nu al doe.

Laten we contact houden: volg me via dit blog en meld je hieronder aan voor mijn wekelijkse high performance adviezen.

 

Ps.

Wil je meer te weten komen over High Performance? Download dan mijn gratis e-boek: High Performance Ondernemerschap (klik en download gratis)

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.