Productiviteit Verdubbelen? Zet de 1-3-5 Productiviteit Formule in

Share on twitter
Tweet dit
Share on linkedin
Deel op linkedin
Share on facebook
Deel op Facebook

Denk je wel eens ‘kon ik mijn productiviteit maar verhogen en zo meer uit mijn dag halen’? Goed nieuws, dat kun je. Lees verder en ik vertel je alles over mijn 1-3-5 Productiviteit Formule.

De 1-3-5 Productiviteit Formule gaat jouw productiviteit op zijn minst verdubbelen. En verdubbelen is nog bescheiden uitgedrukt!

Wat betekent productiviteit voor jou?

Iedere keer weer wanneer ik high performance of business coaching cliënten vraag wat productiviteit voor ze betekent, krijg ik heel diverse antwoorden. Veel antwoorden hebben ook niks te maken met productiviteit, zoals:

  • zo veel mogelijk gedaan krijgen;
  • belangrijk werk gedaan krijgen;
  • heel weinig doen en veel vrije tijd overhouden;
  • zo veel mogelijk mailtjes en telefoontjes beantwoorden op één dag.

Productiviteit gaat helemaal niet over veel of weinig doen, het gaat om het doen van levenswerk.

Levenswerk = productiviteit

Levenswerk zijn de projecten en activiteiten die je vooruitbrengen in je leven, carrière en business. Het zijn de ‘needle movers’, oftewel die activiteiten die je helpen bij het allersnelst bereiken van je doelen.

Als jij niet tevreden bent over wat je uit je dag haalt, dan ben je bezig met drukwerk in plaats van levenswerk. Met drukwerk bedoel ik dan social media of je mailbox checken, je telefoon opnemen als die gaat of zoveel mogelijk activiteiten afvinken van je to-do-lijstje. Daar kun je heel druk mee zijn, maar het helpt je vaak niet verder.

De meeste mensen (en misschien jij ook), zijn bezig met zich te focussen op drukwerk. Ze zijn heel druk bezig met hun klanten en met andere mensen om zich heen, in plaats van dat ze juist tijd besteden aan hun levenswerk.

Bij de intakes voor high performance of business coaching vraag ik kandidaten altijd naar hun planning. Die hebben ze vaak niet. En jij? Heb jij voor jezelf een vaste planning? 

Een vaste planning is belangrijk. Het zorgt ervoor dat jij bezig bent én blijft met je levenswerk. Naast tijd voor je klanten en andere mensen om je heen, plan je ook dagelijks tijd in voor persoonlijke groeipersoonlijke ontwikkeling en bedrijfsgroei. 

Wil je werken aan je levenswerk en dus productief zijn? Dat doe je met de 1-3-5 Productiviteit Formule!

Ready? Here we go:

De ‘1’ van de Productiviteit Formule

Deze een staat voor de ‘ONE-THING’, dé activiteit waarmee je het snelst jouw doel bereikt (de needle mover). Het is de meest belangrijke activiteit van jouw gehele dag.

Voor mij is dat momenteel het schrijven van een boek. Dat boek gaat grote invloed hebben op mijn succes. De eerste vaste activiteit op een dag is dan ook schrijven aan dat boek, zodat er niets anders tussendoor komt waardoor ik deze belangrijke activiteit ga uitstellen.

Wat is jouw nummer-1-activiteit?

Het is goed om jezelf af te vragen wat jouw doel is voor deze maand. Op basis van dat doel kun je dan bepalen wat iedere dag jouw one-thing is.

Wat nu eerst te doen?

Plan voor je verder leest vaste tijden in voor de 1-3-5 Productiviteit Formule, zodat werken  volgens de formule een gewoonte wordt. Je kunt bijvoorbeeld Google agenda gebruiken voor het inplannen van deze routine. Zie hieronder een voorbeeld van mijn vaste routine:

De ‘3’ van de Productiviteit Formule

Alright, nu je weet wat jouw one-thing is, kunnen we naar de drie uit de formule. De drie staat voor de top-3-projecten, de belangrijkste projecten onder andere gebaseerd op jouw deadlines. Als je geen deadlines hebt, fix deze dan eerst anders kom je geen steek verder. In het artikel Timemanagement? Dit is dé Timemanagement Hack kun je lezen hoe je achter jouw echte deadlines komt. 

In mijn planning zag je drie blokken met coaching. Dat zijn altijd mijn top-3-projecten. Deze heb ik ingepland op vaste dagen en tijden. Kijk maar eens naar mijn complete week:

Het is niet spannend en al helemaal niet sexy, maar maak ook een vast stramien waarin per dag je activiteiten staan ingepland. Als je dat niet doet, ondervind je meteen waarom je niet productief bent.

Plan voor ieder project 50 of 75 minuten in. Na ieder blok neem je vijf minuten tijd voor ontspanning: rekken en strekken, ademhalingsoefeningen, water drinken etc. en pas op, geen mobiele telefoon of social media.

De ‘5’ van de Productiviteit Formule

Awesome, je weet nu jouw ‘1’ en ‘3’ van de formule. Heb je gezien dat mijn ‘1’ en ‘3’ voor 14:00 uur klaar zijn? In de ochtend ben je optimaal gemotiveerd waardoor het eenvoudiger is om gefocust te blijven. Het is dus de perfecte periode om de belangrijke activiteiten / projecten uit te voeren. Na 14:00 uur raakt ons brein uitgeput en zoekt ter afleiding naar relatief eenvoudige activiteiten zoals social media en je mailbox checken.

Maar ik dwaal af, ik ga je vertellen waar de ‘5’ voor staat.

De vijf staat voor jouw top-5-activiteiten. Ja, je leest dit goed ‘activiteiten’ dus geen ‘projecten’. Dit zijn de activiteiten die je op een bepaalde dag echt moet afronden. Dit zou bijvoorbeeld het reageren op echt belangrijke e-mails kunnen zijn of misschien wel een telefoontje plegen met een potentiële klant.

Voor deze vijf activiteiten plan je een vaste tijd in je agenda. Mijn top-5-activiteiten komen nadat ik rond 12:00 uur mijn eerste maaltijd heb gehad. Hierdoor heb ik mijn top-5-activiteiten vaak heb afgerond voor 14:00 uur. Zorg er ook voor dat je na iedere 50 à 75 minuten een pauze van vijf minuten neemt. Meer hierover leer je met de 5×50 Productiviteit Formule.

Wauw, nog een formule? Jazeker, wanneer je de 1-3-5 Productiviteit Formule combineert met de 5×50 Productiviteit Formule heb je alle vaardigheden die je nodig hebt voor een optimale productiviteit.

En hoe nu verder met de 1-3-5 Productiviteit Formule?

Cool, als het goed is begrijp je nu hoe de 1-3-5 Productiviteit Formule werkt, right? Nu is het aan jou om deze productiviteit formule ook daadwerkelijk toe te passen. Alleen dan kun je jouw productiviteit verhogen.

Het was voor mij destijds een grote struggle. Diep van binnen wist ik dat ik een dagelijkse planning op moest stellen, maar ik deed het niet omdat:

Er zijn genoeg ‘excuses’ om niet met deze formule aan de slag te gaan. Daarom geef ik je nu één belangrijk advies waarmee jij je productiviteit kunt boosten. Here it comes…

Doe een intake voor high performance coaching of business coaching. Waarom? Simpelweg omdat we allemaal iemand nodig hebben die ons gedisciplineerd en committed houdt. Iemand die ons kan laten zien hoe we op een manier die eenvoudig toepasbaar is sneller van A naar B kunnen komen.

Weet jij van jezelf dat je zoveel meer in je hebt dan er nu uitkomt en kun je hulp gebruiken? Doe dan nu een intake voor:

 

boek.png
download gratis hoofdstukken van mijn bestseller boek: zo word je een gamechanger
boek.png

download gratis hoofdstukken van mijn boek: zo word je een gamechanger

Vul je gegevens in en krijg direct toegang tot de gratis hoofdstukken van mijn boek.