fbpx

Productiviteit verhogen? Zet de 5X50 Productiviteit Formule in!

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Productiviteit verhogen? Zet de 5X50 Productiviteit Formule in!

Productiviteit…, het is niet nieuw, maar voor vele ondernemers is het wel een wereld waarin veel te leren is.

Hoe staat het ervoor met jouw productiviteit? Ben je van mening dat je zéér productief bent? Of heb je hier wel zo jouw twijfels over?

Vandaag ga ik met jou de 5×50 Productiviteit Formule delen.
Zelf maak ik dagelijks gebruik van deze Productiviteit Formule en mijn productiviteit nam met 30% toe!

“Ja…, dat zeggen er wel meer Wouter!”
Klopt! Enkel beloof ik jou oprecht dat ook jij je productiviteit kunt verhogen met de 5×50 Productiviteit Formule.

Here we  go!

De 5×50 Productiviteit Formule

Nee, ik ga niet met de eer strijken. De 5×50 Productiviteit Formule is opgezet door Brendon Burchard. Ik volg dagelijks een training bij Burchard en april 2019 ben ik dan officieel gecertificeerd High Performance Coach. Één van de belangrijkste factoren van high performance ondernemerschap is: productiviteit.

Vele ondernemers denken dat ze productief zijn, totdat ze in aanraking komen met deze 5×50 Productiviteit Formule.

Nee, we gaan het niet enkel over je werk hebben, juist ook over je gezondheid en manier van werken.

Dus wil jij vanaf vandaag echt productiever worden?
Hier volgt de formule.

 

50 minuten meer slaap

Hoeveel uren slaap per nacht heb jij op dit moment?
Minder dan 7 uur? 
Dan kan ik je nu alvast vertellen dat je ontzettend onproductief bent.

Je hebt namelijk minimaal 7 uur slaap per nacht nodig.

“Ja maar Wouter andere mensen, andere onderzoeken, die zeggen het anders!”

Uh Uh, dat klopt niet! De wetenschap laat zien dat een langere periode minder dan 7 uur per nacht slapen hetzelfde effect heeft als het drinken van 4 tot 6 glazen alcohol. Ik wil je daarom vanaf vandaag uitdagen om iedere week 50 minuten meer slaap te pakken. Net zolang totdat je 7 tot maximaal 8 uur slaap hebt.

Laat je niet beïnvloeden door mensen die zeggen dat het anders is. Deze mensen:

  • willen jou iets verkopen (een nieuwe techniek wauw!).
  • hebben nooit ervaren wat voldoende slaap met hun lichaam doet.

Zelf was ik voorheen ook van mening dat ik aan 7 uur slaap wel genoeg had, totdat ik na 2 weken meer stress ervaarde en eerder afgeleid was.

Omdat ik gebruikmaak van een Fitbit controleerde ik mijn slaap en kwam ik erachter dat ik geen 7 uur slaap kreeg!

7 uur in bed liggen, betekent niet 7 uur slapen

Besef dat je lichaam tijd nodig heeft om in slaap te komen en dat je door diverse slaapfases heen gaat. Zie hieronder een voorbeeld van mijn nachtje slaap.

productiviteit-slaap-optimaliseren

Zelf ga ik om 21:00 uur richting bed en sta ik om 5:00 uur op. Daarbij is het mijn streven om 1 uur voor het slapen gaan geen contact meer te hebben met “schermpjes”. Mobiele telefoon, computer, tv, het blokkeert allemaal de aanmaak van melatonine. Bij te weinig melatonine kom je lastig in slaap. Dat is ook de reden waarom het een NO-GO is om een tv op je slaapkamer te hebben.

Dus voor jou geldt vanaf vandaag: 50 minuten eerder naar bed! (wanneer je geen 7 tot 8 uur slaap hebt)

 

50 minuten morning power block

Hoe begin jij jouw dag? Met het controleren van social media? Je mailbox? Het nieuws lezen? Besef dat je never-nooit op deze manier jouw dag moet beginnen. Waarom niet? Omdat je dan niet kiest voor jouw eigen leven en groei. Je kiest ervoor om direct in de wereld van iemand anders te duiken.

Wetenschap toont aan dat je productiviteit over de gehele dag met 30% afneemt. Daarom wil ik je vragen om minstens de eerste 50 minuten van de dag te focussen op de belangrijkste taken voor jouw persoonlijke ontwikkeling of de groei van jouw bedrijf.

De eerste 50 minuten zijn simpelweg gezegd van JOU! En die 50 minuten spendeer je dan ook aan JEZELF.

Zelf heb ik iedere ochtend mijn ochtendroutine. Deze ochtendroutine begint om 5:00 uur en eindigt ± 8:30 uur. Deze 3 uur en 30 minuten gaan om mij! Niemand anders. Oké…, 1 persoon wel, mijn vriendin.

We staan beiden om 5:00 uur op, dus het eerste wat we doen is elkaar een ontzettend dikke knuffel geven en vol enthousiasme onze dag beginnen. Als je jouw dag ook enthousiast wilt beginnen, neem dan de tijd om mijn ochtendroutine te bekijken.

Dat gedaan? Begin dan vanaf vandaag iedere dag met jezelf.

De ja-maartjes:

  1. ben moeder of vader
  2. heb lange dagen
  3. wil niet zo vroeg naar bed
  4. etc etc etc!

Je moet niks van mij, je kiest zelf.

Maar laten we eerlijk zijn…, als je vanaf vandaag 50 minuten eerder naar bed gaat en 50 minuten eerder uit bed…

Mogelijk?
Jazeker wel…, als je maar voor jezelf kiest.

Kiezen voor jezelf = optimaal zijn voor een ander.

 

50-minuten-tijdblokken

Hoe ziet jouw dag eruit? Druk, druk, druk of werk je volgens jouw doelen en jouw planning?

Vele ondernemers leven bij de waan van de dag. Ze denken een planning te hebben, maar deze wordt al snel onderbroken door telefoontjes, social media en hun mailbox.

Komt je dat bekend voor?

Dan adviseer ik jou om vanaf vandaag te werken volgens 50-minuten-blokken. Je gaat 50 minuten zonder enige afleiding vol gas werken. Na deze 50 minuten pak je tijd om even naar de wc te gaan, een glas water te drinken of op je ademhaling te letten. Wat ik zelf doe na iedere 50 minuten is verend op mijn tenen 10x diep ademhalen met mijn ogen dicht.

We vergeten het wel eens: adem = leven.

Wil je meer energie?
Adem dan…

Wil je productiever zijn?
Deel je dag en taken in blokken van 50 minuten in, en ja, dat doe je al van tevoren.

Daarna zet je alle afleiding uit en ga je weer 50 minuten vol knallen.
Na 50 minuten, stoppen, ademhalen, wc, water drinken e.d. en na 5 minuten pauze ga je opnieuw vol gas.

Denk niet dat je een superhero bent en dat je langer dan 50 minuten kunt doorknallen aan een taak. Dit maakt je onproductief!

 

5 minuten pauze

Ik had het hiervoor al even over die pauzes. Na iedere 50 minuten neem je minimaal 5 minuten pauze. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar 5 minuten ‘unplugged’ bent. Enne, unplugged betekent geen social media en geen mobiele telefoon. Alsjeblieft, laat die “rotzooi” liggen en besteed tijd aan JEZELF.

Zelf heb ik een Pomodoroklokje op mijn computer dat na iedere 50 minuten een alarm laat afgaan. Ik sta dan direct op, haal 10x diep adem, even naar de wc misschien nog even jumpen op muziek en dan knal ik weer verder.

 

50 minuten renewals

Je hersens hebben maar een beperkte capaciteit. Dat is de reden waarom mensen zoals Mark Zuckerberg, Bill Gates en Barack Obama veelal dezelfde kleding dragen. Ze gebruiken hun hersens niet voor zulke onnozele keuzes.

Nee, van mij hoef jij niet deze keuze te maken.
Wat ik je wil vragen is om iedere dag minimaal 1x onderstaande 2 activiteiten te doen:

  • pak 20 minuten van meditatie: zelf doe ik mijn ogen dicht en ik zeg 20 minuten lang de mantra “laat los”. Mijn focus blijft continu bij deze mantra. Verlies ik mijn aandacht? Dan breng ik mijn aandacht weer terug bij deze mantra “laat los”.
  • loop 20 minuten buiten: iedere ochtend loop ik buiten en meestal doe ik het ook ’s middags. Frisse lucht en lopen is ontzettend goed om je gedachten op te schonen, maar ook om op nieuwe ideeën te komen. Als ik buitenloop gaat al mijn aandacht naar mijn ademhaling. Op deze manier maak ik continu een connectie met mezelf en dat brengt mij ontzettend veel rust en ook genot.

 

En nu…?

Nu heb je de 5×50 Productiviteit Formule geleerd. Grote kans dat er nu gedachten door je hoofd gaan zoals: “Pfff…, wat overdreven!” “Ja, moet ik zeker iedere dag naar buiten…ik ben al zo druk!!” “Ach, ik kan wel met 5 uur slaap werken, dat doe ik al jaren.”

Geloof mij, als je deze formule dagelijks uitvoert, ga je daar echt de vruchten van plukken. Het zal de aankomende weken onwennig zijn omdat jij jouw routines en gewoontes gaat omgooien. Maar besef goed dat wanneer je richting het high performance leven en ondernemerschap wilt, dat je dan never-nooit excuses mag maken.

Je wil het…, of je wilt het niet.

Als high performance coach weet ik het wel en mijn coachees ook.

Investeer alsjeblieft in jezelf!

Ps. Ik ben ontzettend benieuwd of jij deze formule gaat implementeren in jouw eigen leven. Laat daarom je reactie hieronder achter!

PSS. Ken je iemand anders die productiever kan worden? Stuur hem of haar dan dit artikel toe.

 

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.