fbpx

Visualiseren om je doelen en dromen te bereiken? Dit is hoe je het doet!

Tweet dit
Deel op linkedin
Deel op Facebook
verstuur via whatsapp

Visualiseren om je doelen en dromen te bereiken? Dit is hoe je het doet!

Wil je dromen en doelen bereiken door ze te visualiseren? Dan wil je dat op de juiste manier doen, met de juiste mindset, intenties en de juiste gevoelens.

Veel mensen hebben het over visualiseren en slechts weinigen vertellen jou hoe je het op de juiste manier doet. In dit artikel vertel ik wat de gedachten achter visualiseren zijn. Ik laat je stap voor stap zien hoe je het beste visualisatie kunt toepassen.

Ps. heb je mijn succesvolle boek Zo word je een gamechanger al besteld? 

Waarom visualiseren?

De gedachtengang achter visualiseren is dat je alles kunt bereiken als je er continu de juiste positieve aandacht aan geeft. Er zijn vele boeken en ook documentaires over visualiseren gemaakt waaronder: The Secret en Vraag en het wordt gegeven.

Zowel The Secret in boekvorm en video die op Netflix staat, als het boek Vraag en het wordt gegeven, zijn favorieten van mij. Ik ben al langer  bekend met visualiseren, maar ik geloofde er niet in. Ik bedoel, denken aan dingen die dan ook nog uitkomen. Als het zo makkelijk is, deden we dat allemaal en zouden we allemaal een geweldig leven hebben. En daarom…, doen de meeste mensen het niet. Visualiseren lijkt te eenvoudig en het is voor veel mensen iets zweverigs. Visualisatie heeft veel te maken met spiritualiteit, maar is niet zweverig. Als je visualisatie op de juiste manier toepast, gaat het echt op een positieve manier voor je werken. Als businesscoach en high performance coach pas ik het dagelijks voor mezelf toe.

De grootste wereldleiders passen visualisatie toe en ze geven publiekelijk toe dat het echt werkt. Daarom wil ik jou ook laten inzien dat visualisatie ontzettend interessant is. Enkel moet je het wel op de juiste manier toepassen.

Daarom volgen nu adviezen om visualisatie van dromen en doelen op de juiste manier toe te passen:

#1 Visualiseer met focus en consistentie

De gedachtengang achter visualiseren is dus dat je alles kunt bereiken als je er continu de juiste positieve aandacht aan geeft. De vraag is dan veelal: waarom krijg ik niet waar ik naar verlang?

Je krijgt sowieso waar je naar verlangt, maar dat vraagt focus op de juiste dingen. De kans is groot jouw focus op andere dingen is gericht dan de dingen die je daadwerkelijk wilt behalen. Daarnaast is consistentie van belang. Je kunt iets wensen, maar je krijgt niet direct wat je wilt. Het heeft tijd nodig. Het gebeurt vaak dat we ongeduldig worden. We sturen visualisaties en gedachten van ons verlangen naar het universum. Als er binnen 1 week niks gebeurt denken we dat het niet werkt, dat het zweverige b*llsh*t is.

Praktijkvoorbeeld

Ik visualiseerde continu een ander doel en droom omdat er steeds niets gebeurde. Totdat ik erachter kwam dat ik wel degelijk antwoord kreeg, enkel wees ik continu het antwoord af.

Zo focuste ik mij tijdens de lancering van mijn coachingsbusiness, op het trainen van zoveel mogelijk ondernemers. Ik kreeg regelmatig mailtjes van ondernemers die interesse hadden in coaching, maar de investering was te hoog voor ze.

En wat deed ik? Ik paste mijn visualisatie aan zonder te beseffen dat het universum mij in contact bracht met deze ondernemers en mij nieuwe kansen bood. Ik was niet dankbaar, sterker nog, ik had het niet eens door.

En dat gebeurt bij de meeste mensen die visualisatie toepassen. Zij vinden dat resultaat te lang op zich laat wachten.

Kijk, als je het zo ziet, dan praten we inderdaad over “zweverig gedoe”. Het heeft tijd nodig en je moet de signalen leren kennen die het universum je stuurt. Deze accepteer je, je bent er dankbaar voor, omarm ze en ga ermee aan de slag.

Kort samengevat: Focus op wat je echt wil, wees consistent, houd het dagelijks vol, krijg oog voor kansen en wees dankbaar voor iedere mogelijkheid die je wordt aangeboden.

#2 Visualiseer met de juiste emotie

Visualisatie is een onderdeel van mijn ochtendroutine. Als ik ga visualiseren zorg ik voor positieve emoties, omdat ik wil dat de doelen en dromen die ik voor ogen heb mij gelukkig maken.

Tijdens mijn visualisatie zorg ik er dan ook voor dat ik helemaal opga in het moment. Ik krijg een lach op mijn gezicht, ik ervaar het door beelden op te roepen (alsof het al is gebeurd) en ik voel de fijne gevoelens in mijn buik.

Kijk als je het doet…, doe het dan ook goed!

Door met positieve emoties te visualiseren, merk ik ook dat ik gedurende de dag vele malen positiever in het leven sta. Dat klinkt misschien zweverig, maar probeer het voor jezelf uit en ervaar wat de invloed is van visualiseren met de juiste emoties.

#3 Visualiseer alsof je je doel / droom hebt behaald

Naast het focussen op de verkeerde dingen is er nog een fout die ik veel voorbij zie komen bij ondernemers:

  • visualiseren met de verkeerde woorden en gedachten: Wil je maandelijks meer omzet genereren? Visualiseer vooral niet de situatie dat je weinig geld hebt en opeens in aanraking komt met nieuwe klanten.
  • visualiseren met het verkeerde doel voor ogen: Wil je flink wat kilo’s verliezen? Visualiseer dan niet hoe je druk bezig bent met kilo’s te verliezen.

Waarom wil je niet op bovenstaande manier visualiseren? Simpelweg omdat je krijgt waar je aan denkt. Visualiseer dus de situatie met nieuwe klanten die zorgen voor die omzet of visualiseer jouw afgeslankte lichaam.

Gebruik daarom de juiste woorden:

  • niet – Ik wil € 50.000 verdienen per maand. Het universum geeft wat je vraagt: je wilt en dus niet je ontvangt.
  • beter kies je voor – Ik ben dankbaar voor dat geld dat in overvloed maandelijks op mijn rekening komt. Hierop zal het universum actie ondernemen.

Zie je in wat je eventueel op dit moment verkeerd doet op het gebied van visualisatie? Grote kans dat je om de verkeerde dingen vraagt en ze ook daadwerkelijk krijgt zonder dat je ze eigenlijk echt wilt. (lekker zinnetje of niet?)

Visualiseer dus de situatie alsof die al waarheid is. Zie jezelf in die droom of zie het doel dat je behaalde. Gebruik alle zintuigen: voelen, ruiken, zien, horen en begeef jezelf helemaal in dit gevoel. Jouw hersens kennen het verschil niet tussen iets wat wel en niet bestaat of wat nog moet komen.

Ga helemaal op in het moment zodat je hersens denken dat het zichzelf al heeft gemanifesteerd.

#4 Omarm je hoogste positieve gevoelens

Gaat het allemaal even te snel? Bestel dan het boek “Vraag en het wordt gegeven” voor meer diepgang over het universum en andere onderdelen uit dit artikel.

Een belangrijk onderdeel van visualisatie is dat je gedurende de dag altijd je hoogste positieve gevoelens volgt. Ik kan nu heel zweverig gaan praten, maar ik houd het kort:

Jouw ziel weet van zichzelf dat hij altijd zijn hoogste positieve gevoelens moet volgen om zo de juiste dingen te doen om inline te zijn met het universum.

Vertaald naar het niet zweverige: hoe vaak deed jij iets waar je al geen goed gevoel over had en kwam je er inderdaad achter dat het niet zo’n slimme actie was om het te doen?

Geef toe, dat hebben we allemaal wel eens gedaan! We trappen ontzettend vaak in dezelfde valkuilen en maken continu dezelfde fouten. Waarom leren we niet van die fouten?

Waarom omarmen wij niet onze hoogste positieve gevoelens?

Het antwoord op deze vraag is simpel: we denken veelal vanuit schaarste en denken dat we niet goed genoeg zijn. Daarom durven wij niet onze eigen keuzes te maken en leiderschap te nemen over ons eigen leven. En het gevolg daarvan is dat wij vaak onze hoogste positieve gevoelens negeren.

We denken veelal vanuit schaarste en denken dat we niet goed genoeg zijn.

Mijn advies is dan ook om juist wel jouw hoogste positieve gevoelens te volgen. Wanneer je dit doet ben je inline met het universum en neem je sneller de dingen in ontvangst die je voor ogen hebt.

Volg je niet je hoogste positieve gevoelens? Dan blokkeer je de connectie met het universum en zul je een week later geïrriteerd zijn dat je nooit de dingen krijgt die je visualiseert.

Zie het universum en jou als een radiozender: wanneer je 3FM wilt ontvangen moet je tunen naar dat signaal. Doe je dat niet? Dan ontvang je een andere radiozender.

#5 Vertrouw op het proces

Ondernemers zijn vaak te ongeduldig. Niet alleen met visualisatie, ook in het algemeen. Ook in deze ‘snelle’ tijd waarin wij van iedereen een snelle reactie verwachten, vragen processen tijd.

Vertrouwen op het proces is daarom ontzettend belangrijk. Dat is iets waar ik vele ondernemers bij help tijdens de 1-op-1- coachingstrajecten. Veel ondernemers switchen continu van marketingstrategie omdat hun huidige strategie niet werkt. Wat ze niet beseffen is dat het simpelweg tijd nodig heeft.

Praktijkvoorbeeld

Zeven jaar lang heb ik een online-marketingbureau gehad (nog steeds by the way). Nu ben ik mij aan het herpositioneren richting coaching. Hoewel ik marketing nog steeds doe en ontzettend gaaf vind (en goed in ben), wil ik mezelf niet enkel beperken tot marketinguitvoering. Ik weet namelijk dat ik zoveel meer voor jou en alle andere ondernemers kan betekenen.

Daarom zette ik de herpositionering in werking. Ik zette een marketingstrategie op, ik creëerde de marketingfunnels en zette flink wat marketingbudget in (rond de € 1000 per maand) om op een snelle manier in contact te komen met de juiste ondernemers. Na 1 maand sloegen stress en onzekerheid toe.

Naar mijn mening liep het niet zoals het zou moeten lopen. Mijn vertrouwen op het proces nam beetje bij beetje af. Totdat ik mezelf eraan herinnerde dat het simpelweg tijd kost om deze switch te maken. Ik was immers in de maand januari begonnen met de switch en in deze maand zijn de meeste ondernemers op vakantie. Midden februari kwamen daarom opeens de eerste signalen van geïnteresseerde ondernemers.

Die situatie heeft mij geleerd om altijd vertrouwen te hebben in het proces.

Daarom kort samengevat deze tip: vertrouw erop dat je alles krijgt wat je in deze wereld wilt ontvangen. Vertrouw en doe dit continu, hoe lang het ook duurt. Je krijgt wat je wilt.

#6 Tip voor gevorderden: combineer visualisatie met meditatie

Voor de visualisatie-gevorderden onder ons heb ik een heerlijk combinatie die naar mijn mening nog beter en prettiger werkt. Als je bekend bent met meditatie en je kunt dit ook goed toepassen, dan weet je dat je tijdens jouw meditatie in een zone komt van “niks”. Dat moment waar je diep in jezelf bent gezakt en dat er zich niks in je hoofd afspeelt. Je bent helemaal zen en een met jezelf.

Deze momenten kun je heel goed combineren met visualisatie.

Wat ik doe is het bijhouden van een lijstje van doelen en dromen. Iedere keer voordat ik ga mediteren, neem ik dit lijstje door. Wanneer ik in het moment van “zen” kom, speel ik de beelden in mijn hoofd af. Dit doe ik niet te lang, daarna laat ik het los en vertrouw ik erop dat het universum deze zaadjes van doelen en dromen zal planten en ze voor mij laat uitkomen.

Hoe gaaf klinkt dit? Nee, ik heb dit niet zelf bedacht. Deze gouden tip kwam uit het boek van Deepak Chopra. Kijk zelf wat je ermee doet, ik integreer het dagelijks.

Ready voor high performance visualisatie?

Ik ben er van overtuigd dat je het uiterste uit je visualisatie-oefening haalt als je de tips uit dit artikel dagelijks toepast. Besef goed dat je echt moet vertrouwen op dit proces. Als je er negatief over bent of vind dat het allemaal maar zweverig gedoe is, doe het dan alsjeblieft niet. Visualisatie is op dit moment dan gewoon nog niks voor jou.

Ga je wel aan de slag met visualisatie? Laat mij hieronder dan weten dat je van start gaat door te reageren met “JA, ik ga aan de slag”. Wil je naast visualisatie nog meer belangrijke  adviezen ontvangen?

Succes!

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.