fbpx

Wat Heb Jij Nodig Om Jouw Comfortzone Voorgoed Te Verlaten?

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp
Zit jij wel lekker in die comfortzone of haal je toch liever het maximale uit jouw leven? Wil je nu wel eens echt doorzetten op het moment dat je in een positieve drive zit? Kom, het is tijd om voor eens en voor altijd buiten je comfortzone te gaan, zodat je echt kunt gaan leven. Ik ga je vertellen hoe jij jouw comfortzone voorgoed kunt verlaten en zo de beste versie van jezelf wordt en jouw maximale potentie en beste performance bereikt op alle gebieden van jouw leven.

De comfortzone is misleidend

De comfortzone is ontzettend prettig, maar het is ook iets waar je ontzettend goed voor moet uitkijken. Ik ken veel mensen die zich gesetteld hebben in de comfortzone. Ze hebben ‘huisje-boompje-beestje’en zijn daar heel tevreden mee. High performers weten dat de comfortzone een echte misleider is, die je ervan weerhoudt om daadwerkelijk jouw hoogst haalbare potentie en beste performance op alle terreinen van jouw leven te bereiken. En laat dat nou net hét ding zijn dat voor high performers ontzettend belangrijk is. De comfortzone verlaten is niet eenvoudig omdat de verleiding om er te blijven zo groot is. Op de momenten dat je gaat dromen en er grote uitdagende doelen in jouw hoofd ontstaan, zorgt de comfortzone voor reacties zoals:
 • Wat een goed idee, maar weet je? Je bent daar eigenlijk te oud voor.
 • Goed plan! Laten we morgen aan de slag gaan, oké? 
 • Ahh, waarom het leven moeilijk maken als je nu al een goed leven hebt?
 • Laten we toch lekker settelen: huisje-boompje-beestje en we zijn klaar.
Komt één van deze gedachten jou bekend voor? Grote kans dat jij je lekker voelt in die comfortzone, maar daar blijven brengt jou niet verder. De weg naar groei ligt buiten je comfortzone, daar moet je dingen ondernemen die je nog niet eerder hebt gedaan.
De weg naar groei is buiten je comfortzone gaan
De vraag is dan ook: Hoe ga ik buiten mijn comfortzone om deze voorgoed te verlaten, zodat ik mijn maximale potentie en beste performance op alle gebieden van mijn leven kan bereiken?

Wat is belangrijk voor jou?

Wanneer je meer uit jouw leven wilt halen, wat is dan echt belangrijk voor jou? Wil je bijvoorbeeld:
 • een betere gezondheid?
 • jouw relatie naar de next-level brengen?
 • een succesvolle onderneming?
 • meer geld verdienen?
 • werken aan jouw mindset?
 • productiever worden en meer bereiken in je leven?

En waarom is dat belangrijk voor jou?

Weten wat belangrijk voor je is, is het begin. Weet je ook waarom dat zo is? Het is belangrijk om dit eerst goed in te zien, hoe logisch het eigenlijk ook klinkt. Ik weet dat als ik een betere versie van mezelf wil worden, dat ik mezelf dan moet uitdagen. Dat ik dingen moet doen die ik in eerste instantie spannend vind of waarvan mijn mindset zegt: “DOE DIT NIET!” Zo daag ik mezelf bijvoorbeeld uit door:
 • in de sportschool na mijn work-out toch nog 1 kilometer te gaan roeien!
 • door te schrijven aan dit artikel, ook als mijn mindset zegt: “Het is mooi weer, ga lekker even buiten relaxen.”
Voor sommige mensen klinkt dit ‘streng’. Voor mezelf weet ik dat dit de beste manier is om mezelf uit de comfortzone te houden. Ik wil mezelf continu uitdagen om meer te bereiken in mijn leven en om iedere dag een nog betere versie van mezelf te worden.
Meer bereiken in je leven? Doe dingen waar je mindset van zegt: “Doe dit niet!”

Wat betekent het voor jou om NU te settelen?

Als jij je nu moet gaan settelen, en dus niet meer verder kunt groeien als persoon, wat betekent dat dan voor jou? Ben je dan tevreden met wie je nu bent in de situatie waarin jij je nu bevindt? Of ontstaat er GROTE PANIEK? Het is goed om jezelf deze vraag te stellen. Het antwoord laat je namelijk inzien of je wel of geen high performer bent. 95% van de wereldbevolking zijn gemiddelde mensen die zonder goede reden niet snel buiten hun comfortzone gaan. Enkel 5% van de bevolking gaat wel buiten hun comfortzone, omdat ze weten dat groei enkel daarbuiten mogelijk is. Wees daarom op dit moment eerlijk en stel jezelf de vraag: Ben ik bereid om mij vandaag te settelen? Is je antwoord ‘Ja’, dan kun je nu stoppen met lezen en je gaan settelen. Is je antwoord ‘Nee’? Dan moet  je nu goed op gaan letten.

Je moet het een noodzaak maken!

Hoe voelde het aan toen ik vroeg wat het voor jou betekent om je NU te settelen? Als je een high performer bent, voelde het waarschijnlijk afschuwelijk aan. Het idee dat je vanaf vandaag niet meer vooruit kunt komen? Dat je niet meer kunt groeien als persoon? Dat je niet meer kunt bereiken in je leven?
Als ik mezelf vandaag settel dan betekent dat: GAME OVER!
Ik hoop dat dat voor jou ook aanvoelt als GAME OVER! Ik hoop dat het jou een gevoel geeft waar je direct vanaf wilt komen. Waarom? Omdat het voor jezelf een noodzaak moet zijn om buiten je comfortzone te gaan. Omdat je inziet dat je enkel kunt groeien als persoon of jouw doelen sneller bereikt wanneer je die extra stappen buiten jouw comfortzone wilt ondernemen. Vraag jezelf daarom af: “Hoe kan ik de noodzaak ervan inzien dat ik vooruit dien te gaan?” En besef het volgende ook goed: als je gezonder wilt zijn, langer wilt blijven leven, meer wilt bereiken en ga zo maar door, dan is het een NOODZAAK om in actie te komen.

Groei ontstaat door buiten je comfortzone te gaan

Zoals ik al zei is er een reden waarom 95% van de wereldbevolking zich heeft gesetteld en genoegen neemt met een gemiddeld leven. Één van die redenen is simpelweg omdat ze het niet ‘fijn’ vinden om buiten  hun comfortzone te gaan waardoor ze:
 • hun ‘zekerheid’ op moeten geven’;
 • momenten van angst gaan ervaren;
 • moeten leren omgaan met de gevoelens van ‘opgeven’;
 • een nieuwe zone moeten gaan ontdekken.
Ik kan goed meepraten over de comfortzone, ik ben er heel lang in blijven ‘hangen’. Gelukkig zag ik uiteindelijk de noodzaak dat het tijd werd om buiten de comfortzone te gaan om juist zo sneller de dingen te bereiken die ik wilde. Onlangs ging ik skydiven, ondanks mijn hoogtevrees waardoor ik in eerste instantie echt dacht: “WAAR BEN IK MEE BEZIG!!??” Juist door deze letterlijke duik buiten mij comfortzone, besefte ik nog meer dat het een voorwaarde is om meer te bereiken in mijn leven. Dat is ook meteen waarom ik houd van de ‘buiten-de-comfort-zone-symptomen’. Juist op de momenten waar ik het wil opgeven of waar ik bang wordt voor het onbekende ga ik ervoor! Ik besef op die momenten dat ik dan mijn grenzen verleg, dat ik groei als persoon en dat ik op de juiste weg ben. En dat is ook direct de reden voor dit artikel, zodat ik jou kan laten zien dat het zo belangrijk is om buiten je comfortzone te gaan omdat groei enkel daar ontstaat.

Wat is jouw doel vanaf vandaag?

Vertel mij eens…, wat is jouw doel vanaf vandaag? En vertel mij ook eens…, als dat jouw doel is vanaf vandaag, besef jij dan ook dat je daar alleen kunt komen door buiten je comfortzone te gaan? Als jij dat nog niet beseft, dan is de NOODZAAK niet groot genoeg. Dan is het geen doel maar een droom. Een droom die je deelt met vele andere mensen en die een droom blijft, omdat je nooit de duik in het diepe durft te nemen. Ik daag je uit! Ik daag je uit om de NOODZAAK ervan in te zien dat je buiten je comfortzone moet zijn om jouw doelen sneller te bereiken. Dat je andere stappen moet ondernemen of dat je juist 100x sneller moet gaan dan dat je nu doet. Beheers je mindset en besef goed dat iedere ‘negatieve gedachte’ die bij je naar boven komt betekent dat jij jouw grenzen aan het verleggen bent en dat je de juiste kant opgaat. Voor sommige mensen klinkt dit misschien ietwat ‘abrupt’, maar ik wil je nogmaals laten zien dat de comfortzone misleidend is en je probeert te houden waar je nu bent.
De comfortzone is een misleider en weerhoudt jou van jouw doorbraak

Doe daarom nu het volgende…

Schrijf op papier wat je wilt bereiken in je leven en wat het voor jou gaat betekenen als jij dat doel bereikt. Noteer ook wat het voor jou betekent als jij dat niet kan bereiken. Vervolgens schrijf je direct een actieplan uit, plan je dagen en uren in jouw agenda en zet DIRECT de eerste stappen. No matter welke trucjes de comfortzone met je uithaalt, ga ervoor! Accepteer de struggle, geef nooit op en weet dat je enkel sneller kunt groeien en meer kunt bereiken in je leven als je buiten je comfortzone gaat. Let’s go!  
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.