fbpx

Zo Bereik Jij Je Doelen Tenminste Wel

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp
Hoe vaak heb jij al doelen bepaald die je daarna niet waarmaakt? Gaat het bij jou als volgt: in eerste instantie haal je veel energie uit het werken aan je doelen. Na een poosje vind je dat het niet opschiet en je hebt er geen zin meer in. Je schuift je doelen aan de kant en gaat doelloos verder. Daar baal je van want je beseft dat het belangrijk is om doelen te hebben om zo progressie in het leven te boeken. Begin eens met het bepalen van doelen met de intentie: “Deze keer gaat het zeker lukken!” Wil jij nog meer weten over hoe je doelen bepaalt én bereikt? Lees dan snel verder.

Brandend verlangen

Het begint allemaal bij een brandend verlangen. Een verlangen zo groot dat je NU aan de slag wilt gaan en geen uitstel duldt. Veel mensen hebben grote verhalen over hun ‘geweldige doelen en dromen in hun leven’, als ik ze dan vraag wanneer ze aan de slag gaan met het behalen van die doelen kijken ze me lachend aan en komen ze al snel met excuses zoals:
  • “Volgend jaar ga ik het doen!”
  • “Ohh, maar zover ben ik nog niet. Ik moet eerst dit, dit en dat nog doen.”
  • “Ik ga er morgen aan beginnen want dan ben ik er ‘klaar’ voor.”
  • etc
Er ontbreekt een heel belangrijk ding: een brandend verlangen. De eerste stap is dan ook om een brandend verlangen voor jezelf te creëren.

Wat is jouw brandend verlangen?

Als een doel of droom 24/7 door je hoofd spookt en je weet diep van binnen dat je dit wilt bereiken, dan weet je dat je een brandend verlangen hebt gevonden waar je mee aan de slag kunt gaan. De volgende stap is dan…

Emotionele verbinding met je doel

Iedere ochtend voordat je begint met jouw werk ga je eerst jezelf emotioneel verbinden met jouw doel. Je doet dit door meditatie, visualisatie en affirmaties toe te passen. Sluit je ogen, breng jezelf in meditatiesfeer en daarna begin je jouw doel te visualiseren. Je ziet dat je het doel hebt bereikt, je ziet alles in felle kleuren, je hoort de geluiden, je voelt de emoties. Emotionele verbintenis met jouw doel is de BRANDSTOF die je nodig hebt als het je tegenzit en werken aan je doel even niet makkelijk is. Juist in deze tijd geven zwakke mensen het op. Ze deinzen terug en overtuigen zichzelf ervan dat het oké is om op te geven.

Niet opgeven

Denk dan aan je brandend verlangen en weet dat het aanleren van een nieuwe gewoonte die je helpt bij het bereiken van jouw doel 66 dagen duurt. In het midden van deze 66 dagen barst de hel los. Er komen duizenden gedachten en ideeën bij je op om op te geven.
Opgeven is nooit oké! Opgeven is voor zwakke mensen met veel zelfmedelijden.
Mijn brandend verlangen zorgt ervoor dat ik iedere dag weer om 5.00 uur opsta en mijn intensieve work-out doe. Ik ga kapot, maar ik geef niet op omdat ik iedere ochtend voordat ik naar de sportschool ga mezelf emotioneel verbind met mijn doel. Ik spendeer ’s ochtends minimaal 30 minuten aan meditatie in combinatie met visualisatie en affirmaties, daarna ben ik klaar voor een geweldige dag. Maak jezelf iedere ochtend emotioneel klaar voor de dag. De emotionele verbinding met je doel zorgt er op de zware momenten voor dat jij jezelf er doorheen kunt trekken. Ken jij jouw brandend verlangen? Ben je bereid om IEDERE ochtend tijd te investeren in meditatie, affirmatie en visualisatie van jouw doel? JA? Dan is het tijd voor het volgende…

Planning, scores en reflectie

Zonder planning, scores en reflectie kom je nergens. Ten eerste dien je wekelijks jouw planning klaar te hebben en dien je precies te weten wat je iedere dag en ieder uur gaat doen. Mensen die niet plannen zijn mensen die hun dagen vullen met de mailbox, WhatsApp en social media checken, telefoontjes oppakken en andere ongein. Jazeker, ik noem het ongein! Het is goed om te beseffen (wanneer je dat nog niet weet) dat je morgen dood kunt gaan. Misschien zelfs vandaag wel! Wees daarom dankbaar voor het leven en besef goed dat hetgeen wat jij dagelijks doet een miniatuurversie is van jouw complete leven. Als jij vandaag niet het heft in handen neemt en je dag niet plant, dan ben je niet bereid om jouw doel te bereiken. Plan daarom iedere dag! Want één ding is een FEIT: als het niet in je agenda staat ga je het NIET DOEN. Ook handig om te hebben: download mijn 5×50 productiviteit formule.

Score en reflectie

Ten tweede is het belangrijk om aan het einde van iedere dag en iedere week jezelf scores te geven en om te reflecteren. Het helpt je om productiever te worden en jouw doelen sneller te behalen. Je kunt jezelf dan vragen stellen zoals:
  • Ging ik iedere dag aan de slag met de juiste intentie?
  • Wat was mijn level van flow en focus?
  • Heb ik me aan mijn planning gehouden?
  • Nam ik mijn werk vandaag serieus?
  • Heb ik mijn meditatie, affirmatie en visualisatie gedaan?
  • etc
Door middel van reflecteren kun je de punten in kaart brengen waarop jij jezelf verder wilt ontwikkelen. Als je merkt dat focus en flow nog niet zo gemakkelijk zijn omdat jij je snel laat afleiden, zorg er dan voor dat jij jezelf dagelijks en wekelijks een score geeft voor focus en flow. Wanneer je dit continu doet, weet je hoe je de volgende keer nog beter je best kunt doen.
Ik zeg niet voor niets: de beste mentor in je leven ben je zelf.

En nu…, weet je genoeg

Brandend verlangen + emotionele verbintenis + plannen+ score + reflectie = WIN! Je hoeft internet nu niet meer verder af te zoeken, want je weet precies hoe jij jouw doelen gaat bereiken. Pas het daarom direct toe in de praktijk. Ben je van mening dat je het niet in je eentje af kunt? Verdiep je dan eens in 1-op-1 high performance coaching. Samen bereiken wij ieder doel wat jij voor ogen hebt. Geen ongein, pure realiteit! Ben je direct ready voor 1-op-1-coaching? Klik dan hier en doe een intake.  
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.