fbpx

Dé super-heroes van Google: Data Studio, Optimize, Tag Manager, Search Console

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Vind jij van jezelf dat jij een serieuze ondernemer bent die het uiterste uit online-marketingactiviteiten haalt? En als er super-heroes-tools zijn die jouw maandelijkse omzet kunnen verhogen, zou jij dan willen weten welke dat zijn?

Lees dan nu dit artikel, want vandaag laat ik jou kennismaken met dé super-heroes van Google. Deze super-heroes gaan jouw leven niet alleen eenvoudiger maken, samen met jou vliegen ze over het digitale landschap en laten ze zien hoe jij van jouw online-marketingwereld een optimale wereld gaat maken.

Are you ready for take-off?

Waarom je de super-heroes van Google geweldig zult vinden

Herinner jij je het moment nog dat je voor het eerst een vriendje of vriendinnetje mee naar huis nam en je zenuwachtig was hoe je ouders zouden reageren? Guess what? De super-heroes van Google zou je bij iedereen willen introduceren zonder dat je er zenuwachtig van wordt.

De super-heroes van Google zijn niet het typetje super-hero die enkel in actie komt wanneer de wereld wordt bedreigd. Nee.., de super-heroes van Google zijn dag en nacht, 24/7 actief om de digitale wereld in de gaten te houden.

Ze zijn de big-brothers onder de ondernemers, de adviseurs, data-geeks en zij weten precies hoe jij jezelf het beste vertoont in deze digitale wereld, zodat je maandelijks meer omzet gaat genereren.

En nu denk je misschien “Waar doen deze super-heroes het voor? Is het geld?” Nee, dat sowieso niet, want de super-heroes staan dag en nacht gratis voor jou klaar.

De super-heroes van Google handelen vanuit inzicht en dat wordt verteld in duidelijke taal, zodat jij als ondernemer vanaf vandaag goed weet wat je doet, waarom je het doet en hoe jij het optimaal doet. En daarvoor vragen ze helemaal niks!

Dus ben jij een serieuze ondernemer die in een optimale online-marketingwereld wil leven waar het online rendement maandelijks toeneemt? Dan zul je de super-heroes van Google echt geweldig vinden!

#1 [S]uper-hero Analytics

Super-hero Analytics is de hero die vele mensen vergelijken met Batman. Deze super-hero zit al ontzettend lang in zijn vak en wanneer je een ondernemer vraagt of zij hem kennen, dan kun je er op rekenen dat de ondernemer “Ja” zegt.

Maar toch weten ondernemers niet goed hoe ze de band met deze super-hero moeten oppakken. Herken je dit bij jezelf ook?

Het zou een echte gemiste kans zijn, want Analytics is voor jou de super-hero die je altijd nodig hebt. Je wilt er zelfs je vriend of vriendin voor inleveren, je wilt er ’s ochtends naast wakker worden en… je wilt er direct gebruik van maken!

Nu geen vieze dingen gaan denken! Nee.., deze super-hero kan flink de diepgang met jou opzoeken zodat jij als ondernemer duidelijkheid krijgt.

Want hoe geweldig is het als je voor ieder uur en iedere euro die jij investeert in online marketing, voor jezelf duidelijk krijgt wat de Return on Investment (R.O.I.) is.

Superinteressant toch? En toch is de kans groot dat jij nog niet optimaal gebruikmaakt van deze superheld.

Ik wil je daarom vragen om opnieuw kennis te maken met deze super-hero. Ik wil je vragen om deze super-hero duidelijk te laten zien waar jij je online mee bezighoudt.

Om dit duidelijk te maken, MOET je sowieso het volgende doen:

  • Het plaatsen van de trackingcode zodat jouw super-hero geactiveerd wordt.
  • Het inrichten van alle doelen zodat jouw super-hero een oproep krijgt wanneer iemand een actie verricht op jouw website.
  • Het inschakelen van remarketing (Beheerder > Property > Gegevensverzameling), zodat jouw super-hero achter de potentiële klanten kan aanvliegen die nog niet in actie zijn gekomen op jouw website.

Enkel wanneer je op zijn minst bovenstaande punten uitvoert, kun je ervan uitgaan dat super-hero Analytics echt één van jouw beste vrienden wordt. En ik wil je echt vragen om nu in actie te komen, want te veel ondernemers zien niet in hoe deze super-hero hun leven als ondernemer kan veranderen.

Een grote gemiste kans als je het mij vraagt, want als ondernemer wil je jouw tijd en geld goed investeren. Goed investeren in de vorm van het helder krijgen van wat je online doet en wat het jou aan het einde van de maand oplevert.

Niet alleen vindt Analytics dit belangrijk. Nee.., ik vind dit ook ontzettend belangrijk!

Deze digitale wereld wordt namelijk door vele ondernemers nog gezien als het grijze landschap. Als er iets niet grijs is, dan is het ten eerste de cape van super-hero Analytics en de digitale wereld al helemaal niet.

Jij kunt vanaf vandaag precies zien wat voor succes jij boekt. Het enige wat je hiervoor moet doen, is nu bevriend raken met super-hero Analytics.

#2 [S]uper-hero Data Studio

Super-hero Data Studio is de echte charmeur van alle super-heroes. Het typetje hero dat je meeneemt naar de bar en die vele verschillende vrouwen afgaat, om zo in een korte tijd een overzicht te krijgen van alle potentiële kansen.

Deze super-hero neemt met één vrouw geen genoegen. Nee, deze super-hero wil alles, direct en liefst met totale controle!

Misschien kun je hem wel met één van jouw vrienden of vriendinnen vergelijken? In ieder geval is dat de super-hero die superinteressant is voor jou als jij direct totale controle wilt over de huidige situatie en als je wilt weten hoe die zich nu afspeelt en hoe je hier grip op krijgt.

Om niet zweverig te blijven over deze super-hero, wil ik jou nu kennis met hem laten maken. Here he is: super-hero Data Studio!

Google Data Studio

Wanneer je mijn artikelen volgt, dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is om de customer journey / klantbeleving van jouw klant inzichtelijk te hebben. Ik ben ik er ook van overtuigd dat je naast een website, ook gebruikmaakt van andere online-marketingkanalen.

Hoe meer kanalen je gebruikt, hoe meer tijd het kost om deze data / statistieken te analyseren. Inloggen op Google Analytics, overschakelen naar Facebookstatistieken en vanuit daar weer door naar LinkedIn.

Dit is niet alleen tijdrovend, het is ook frustrerend, want eigenlijk wil je in één oogopslag weten wat er gaande is. Is dit bij jou ook zo?

Dan ga je echte vrienden worden met super-hero Data Studio. Deze superheld geeft je toegang tot zijn digitale leven waar alle data in één bij elkaar komen. Of het nu via Analytics, Facebook, LinkedIn, Twitter of Adwords is, je hoeft niet meer van het ene naar het andere kanaal over te schakelen. Geen tijd meer investeren om in te loggen in de statistieken van ieder individueel kanaal, super-hero Data Studio maakt voor jou in één oogopslag duidelijk hoe het er online voor staat.

Wil je dus als ondernemer minder tijd investeren en dagelijks, wekelijks en maandelijks eenvoudig inzicht hebben in alles wat er online gebeurt? Shake hands met super-hero Data Studio en samen weten jullie dat er meer dan 1 vis in de kom zwemt en ook hoe de vissen zwemmen.

#3 [S]uper-hero Optimize

Super-hero Optimize is het type held dat net zoals ik continu bezig is met het optimaliseren van zijn leven. Deze super-hero neemt geen genoegen met woorden zoals “Ja, maar…” of “Ik weet het niet zeker.”

Nee! Deze super-hero gaat pas slapen wanneer hij weet dat dingen optimaal lopen. Deze held zou een boek kunnen schrijven over het gras dat groener is aan de overkant. En als je jezelf afvraagt: “Hoe weet hij dat het gras groener is aan de overkant?”  Dan zegt hij: “Ik heb dat tot op de bodem uitgeplozen op basis van een A/B-test.”

Jazeker, Optimize is de super-hero die verslaafd is aan alles uittesten, met elkaar te vergelijken zodat hij weet hoe een optimale digitale wereld eruitziet.

Google Optimize

Wanneer jij als ondernemer het optimale uit jouw website wilt halen, dan is super-hero Optimize jouw grote vriend. Met Optimize kun je gaan A/B-testen welke versie van jouw website het beste presteert.

Super-hero Optimize geeft jou antwoord op vragen zoals:

  • Moet de actie-button blauw, rood of oranje zijn?
  • Heeft het vertonen van Unique Selling Points een positieve invloed op de maandelijkse omzet?
  • Werkt het als ik referenties plaats bij onze producten?

Wat je simpelweg met super-hero Google Optimize kunt doen, is verschillende versies van jouw website tegen elkaar laten strijden, ook wel A/B-testen genoemd. Hierdoor krijg je duidelijke inzage in hoe jij ervoor zorgt dat jouw website optimaal functioneert.

Optimize is voor mijn klanten één van de grote favorieten. Met zijn krachten zorgen wij er, in samenwerking met webdesigners, dagelijks voor dat de website zorgt voor optimaal online rendement.

Wil jij dus weten of het gras groener is aan de overkant? Dan moet jij dikke vrienden worden met super-hero Optimize.

#4 [S]uper-hero Tag Manager

Super-hero Tag Manager is eerlijk gezegd een afwijkend soort superheld. Ik vergelijk hem vaak met mijzelf, want qua gedrag ben ik toch erg verschillend van mijn broer en zus.

Super-hero Tag Manager heeft een hekel aan moeilijk gedoe waaraan een programmeur te pas moet komen. Met zijn superkrachten manoeuvreert hij zelf, zodat hij de programmeur niet nodig heeft.

Ik ben van mening dat wanneer jij kennismaakt met super-hero Tag Manager, jullie dikke vrienden zullen worden. Zelf ben ik echt laaiend enthousiast over Tag Manager.

Schakelen met programmeurs voor het plaatsen van pixels of het instellen van conversies is verleden tijd. Met de krachten van Tag Manager krijg jij al zijn special powers, waardoor jijzelf eenvoudig vele activiteiten kunt implementeren waar je vroeger een programmeur voor nodig had.

Google Tag Manager

Je zult het vast en zeker wel eens hebben meegemaakt dat je een:

  • trackingcode van Google Analytics moest installeren.
  • Facebook- of LinkedInpixel op je website moest plaatsen.
  • conversie moest instellen wanneer iemand een actie verricht op jouw website.

Vaak was de eerste persoon die jij om hulp vroeg de webdeveloper. Hij kon namelijk in de code van de website duiken om dingen te installeren.

Met super-hero Tag Manager is dit niet meer nodig. Met zijn superkrachten word jij namelijk de webdeveloper zonder dat je er  verstand van hoeft te hebben.

Uiteraard hoef je dit niet zelf te doen, maar kun je Tag Manager ook voorstellen aan jouw medewerkers. Ik ben er van overtuigd dat ze hem geweldig zullen vinden, want samen met Tag Manager zal er veel tijd worden bespaard op het gebied van website- en code-implementaties.

Met een aantal snelle kliks worden trackingcodes geïmplementeerd en worden conversies bijgehouden zoals ze nog nooit bijgehouden werden. Wil je vanaf vandaag tijd besparen en niet continu hoeven te schakelen met de webdeveloper?

Kies dan voor super-hero Tag Manager!

[S]uper-hero Search Console

Super-hero Search Console heeft een enorme geek-relatie met jouw website. Hij is het type dat met de meest bijzondere vrouwen thuiskomt waarvan je 1: niet wist dat ze bestonden en 2: blij bent dat je weet dat ze bestaan, want zonder ze zou je een miserabel leven kunnen leiden.

WOOW, was dit nu vage taal? Ja, misschien wel maar dat past ook wel bij super-hero Search Console.

Zijn krachten geven namelijk inzichten in resultaten en mogelijkheden voor hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw website beter gevonden wordt in de zoekmachine van Google. Met zijn krachten zul je al snel zien wat er op dit moment nog niet optimaal loopt en hoe je dit snel kunt aanpassen.

De vrouwen waarvan je niet wist dat ze bestonden, maar waarvan je blij bent om te weten dat ze bestaan, is te vergelijken met de informatie die super-hero Search Console naar boven kan halen.

Is je website namelijk wel eens aangevallen door een hacker? Dan weet super-hero Search Console als geen ander of Google jou hierop afstraft en hoe jij dit probleem oplost.

Heb je onlangs jouw website overgezet naar een nieuwe website? Dan kan Search Console jouw precies laten zien wat de 404’s zijn (dode pagina’s) en hoe jij ervoor zorgt dat jij geen zoekmachineresultaten kwijtraakt.

Google-Search-Console

Super-hero Search Console is de held die net zoals Analytics één van je basisvrienden moet zijn. Zonder hem kun je geen optimaal online leven leiden.

Hij laat je precies zien waar je kansen laat liggen op het gebied van zoekmachine-optimalisatie en hoe je deze kansen moet verzilveren. Wil je simpelweg beter gevonden worden via de zoekmachine van Google?

Dan is super-hero Search Console jouw beste vriend!

Ready to shake those hands?

Ik hoop je vandaag met dit artikel duidelijk te hebben gemaakt hoe belangrijk en tevens interessant het is om gebruik te maken van de super-heroes van Google. Ze maken jou het leven niet alleen eenvoudiger, nee, ze maken jou het leven ook duidelijker en wanneer jij hun krachten goed weet te bundelen, zorgt dit tevens voor meer omzet.

We, jij, ik en vele andere serieuze ondernemers, willen ons enkel bezighouden met dingen die werken. We willen meer kunnen genieten van onze passie, minder hoeven te investeren in online marketing en meer rendement behalen.

Met de super-heroes van Google kun je dat vanaf vandaag waarmaken. Maar niet alleen met de super-heroes van Google.

Ik wil je kennis laten maken met Super Hero…

Mag ik een tromroffel……Super Hero Community.

Hoe geweldig is het dat jij vanaf vandaag lid kan worden van een community, waarin je zo ontzettend veel gaat leren over online marketing dat je niet enkel meer kunt gaan genieten van je passie, maar dat je maandelijks ook nog eens meer omzet gaat genereren?

Hoe heerlijk is het dat je inzichten krijgt in de roadmap naar online succes? Dat jij je alleen bezighoudt met de online-marketingactiviteiten die je geld opleveren, zodat je steeds meer en meer kunt gaan genieten van jouw passie.

Superinteressant toch? Klik dan hier en laat weten dat je geïnteresseerd bent. 

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.