fbpx

TEDx Talk: de kracht van authenticiteit

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=ozx6Dz2P4Po’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” av_uid=’av-39h31r’]

Authentiek staat voor de mate waarin je echt, origineel en geloofwaardig bent. Waarom zijn mensen die echt authentiek zijn, vaak succesvoller dan mensen die dat niet zijn? Benieuwd wat authenticiteit voor jou kan betekenen? Weten waarom je zonder authenticiteit niet alleen een belemmering ervaart in je privéleven maar ook in het zakelijk leven?

Lees dan nu dit artikel. Vandaag neem ik je mee in de wereld van authenticiteit en de door mij verzorgde TEDx Talk.

Authenticiteit, waarom?

Als je het mij vraagt, dan snakt de wereld naar authenticiteit. Met een continue groei in bedrijven die jaarlijks starten, wordt het voor de beslissers (de doelgroep) steeds lastiger om bedrijven / merken te vinden die echt bij ze passen. En niet alleen voor de beslissers wordt het steeds lastiger. Ook bedrijven vinden het maar al te lastig om hun ware ‘gezicht’ te laten zien.

Marketingtrucjes die in de psychologie nog erg goed werken, worden misbruikt. Op die manier creëren we vervolgens een wereld van mensen die zich anders voordoen dan ze echt zijn.

Waar je dan aan moet denken? Nou bijvoorbeeld aan het volgende:

1. Een marketingcoach die één van zijn webinars begint met hoe ziek hij is geweest en dat was voor hem het teken dat hij mensen moest gaan helpen. Goed verhaal…, enkel was deze marketingcoach nooit ziek. Hij wist wel dat een webinar beginnen met een zielig verhaal het effect van “sympathie” kan creëren.

2. Een bedrijf dat communiceert dat “klanten tevreden maken” in hun DNA zit. Tof zeg, maar wanneer ze na 7 dagen nog steeds niet reageren via de klantenservice en gemiddeld via Trustpilot 2 van de 5 sterren scoren, gaat er naar mijn weten iets fout.

En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik ga er vanuit dat je begrijpt waar ik het over heb.

Bedrijven zoeken een manier om aansluiting te vinden op hun doelgroep. Ze proberen de meest rare technieken die online worden gedeeld uit en zijn er heilig van overtuigd dat deze trucjes hun bedrijf goed doen.

Een gemiste kans want échte authenticiteit is onwijs krachtig, maar werkt tegen je wanneer je het misbruikt.

De kracht van authenticiteit

Het is alweer enkele maanden geleden dat ik sprak tijdens het TEDx Talk van universiteit Enschede. In eerste instantie zou ik enkel het entertainende gedeelte verzorgen, totdat ze zeiden: “Wouter, waarom verzorg jij ook niet een TEDx Talk? Jij hebt vast en zeker wel een interessant verhaal!”

En yes, na 30 minuten buiten wandelen kwam ik op het onderwerp: de kracht van authenticiteit.

Mijn TEDx Talk (die je hieronder kunt bekijken), gaat over hoe ik door authenticiteit de liefde van mijn leven ben tegengekomen en ook wat het contrast is met bedrijven die totaal niet authentiek zijn.

Is authentiek zijn met een vingerknip te doen? Dat zeker weten niet.

We leven immers in een wereld van online-bedrog, met filtertjes, b*llshitbeloftes en opgeblazen foto’s van succesvolle mensen die eigenlijk helemaal niet zo succesvol zijn.

Ik betrap mezelf ook nog wel eens op dingen die niet bij mij passen. Maar ik kan je vertellen dat het ontzettend fijn is om je ware authentieke ik te laten zien.

Om je niet al te lang in spanning te houden, staat hieronder mijn TEDx Talk.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.