Geckoboard

online-marketingtool-geckoboard (1)

Door gebruik te maken van verschillende social-mediaplatformen en online-marketingkanalen is de kans groot dat je al snel de grip op de online-marketingstatistieken verliest. Vaak heb je niet voldoende tijd om voor ieder kanaal apart naar de statistieken te kijken. Met Geckoboard is dit echter verleden tijd.

Via Geckoboard kun je vrijwel alle social-mediastatistieken en online-marketingstatistieken importeren van de kanalen waar jij gebruik van maakt. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je de meest interessante statistieken vermelden op jouw dashboard. Door het creëren van dit dashboard kun je ieder moment van de dag, met een kopje koffie in de hand, de statistieken in één oogopslag bekijken.

Google Analytics

online marketingtool Google analytics

Het is van belang dat je minimaal wekelijks jouw websitestatistieken in de gaten houdt. Je hebt immers een website niet alleen voor de leuk. Als het goed is wil je ook dat jouw website uiteindelijk nieuwe bezoekers krijgt die uiteindelijk doorzetten tot leads. Door het gebruiken van de internetmarketingtool Google Analytics, krijg je vrijwel alle informatie binnen die je nodig hebt als marketeer om ervoor te zorgen dat het aantal maandelijkse leads wordt verhoogd.

Google analytics functiesGoogle Webmaster tools

Online marketingtool Google webmaster tools

Als je gebruikmaakt van een website, is het van belang dat jouw website goed zichtbaar is. Een belangrijk gegeven is hierbij de indexering van jouw websitepagina’s. Aan de hand van een duidelijke indexering van websitepagina’s kun je zien welke zoekwoorden mensen gebruiken om jouw website te vinden. Tevens is het van belang dat je in de gaten houdt of Google daadwerkelijk wel al jouw pagina’s kan vinden. Door gebruik te maken van Google Webmaster Tools, krijg je binnen enkele seconden een indexering en evaluatie van jouw eigen website. Hiermee kun je maandelijks meten of jouw zoekmachinemarketingtechnieken succesvol zijn.

SumAll

Online marketingtool Sumall

Het is van belang dat je maandelijks de statistieken goed in de gaten houdt en dat je eenvoudig aan jouw werkgever kunt aantonen wat de resultaten zijn van jouw maandelijkse online-marketingactiviteiten. Door gebruik te maken van SumAll, kun je eenvoudig al jouw social-mediaplatformen en online-marketingkanalen koppelen aan dit programma en heb je binnen no-time een overzicht van al jouw statistieken. Tevens kun je eenvoudig een rapport uitprinten en deze doornemen indien nodig.

QuickSprout

Online marketingtool Quicksprout

Het niet krijgen van bezoekers op jouw website kan vele redenen hebben. Het vinden van deze reden kost vaak veel tijd. Door gebruik te maken van internetmarketingtool Quick Sprout, krijg je binnen enkele seconden een gedetailleerde analyse van jouw website. Aan de hand van deze analyse kun je direct zien wat de verbeterpunten voor jouw website zijn, zodat die beter gevonden kan worden door potentiële bezoekers. Tevens kun je hier ook de website van een concurrent aan koppelen zodat je ziet wat zij wel en niet goed doen.

Visual Website Optimizer

Internet marketing tool Visual website optimzier

Als je ontevreden bent over jouw huidige website-omzet en/of conversie, dan is het tijd om een kritische blik te werpen op jouw site. Met behulp van internetmarketingtool Visual Website Optimizer, kun je verschillende versies van websites en landingspagina’s aanmaken om te onderzoeken welke versie zorgt voor de meeste conversie.

Google Pagespeed

Online-marketingtool Google Pagespeed

Door een lange laadtijd van jouw website is de kans groot dat je bezoekers kwijtraakt. Vaak heeft die lange laadtijd te maken met enkele kleine foutjes die eenvoudig op te lossen zijn. Door gebruik te maken van Google Pagespeed krijg je binnen no-time te zien hoe jij jouw website kunt optimaliseren voor zowel desktop als mobiele telefoon.

KeywordTool

Online-marketingtool Keyword Tool

Het optimaliseren van jouw website voor de zoekmachine van Google begint bij het vinden van de juiste zoekwoorden. Op het gebied van zoekmachinemarketing zijn er veel verschillende internetmarketingtools die je hiervoor kunt gebruiken. Een van deze gratisinternetmarketingtools is Keyword Tool. Via deze tool kun je jouw zoekwoorden invullen en aan de hand daarvan maakt de tool een lijst met zoekwoordensuggesties van A tot Z.

Google Zoekwoordplanner

Internet marketing tool Google zoekwoord planner

Via de eerder genoemde Keyword Tool krijg je een breed overzicht van vele zoekwoorden die je kunt gebruiken. Door deze lijst van zoekwoorden te importeren in Google Zoekwoordplanner, krijg je een goed overzicht op welke zoekwoorden mensen wel en niet zoeken.

 

Google Trends

Online-marketingtool Google Trends

Als blogger wil je ervoor zorgen dat je artikelen schrijft die voor jouw doelgroep interessant zijn. Belangrijk hierbij is dat je altijd weet welke onderwerpen trending zijn, zodat je hierover kunt schrijven. Door gebruik te maken van Google Trends, kun je eenvoudig zien op welke zoekwoorden het meest gezocht wordt, wat snelle stijgers zijn of waar steeds minder op gezocht wordt. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat er altijd vraag is naar jouw artikelen.

Tweriod

internet-marketingtool Tweriod

Wanneer je gebruik maakt van Twitter, is het van belang dat je jouw tweets op de tijden plaatst wanneer jouw doelgroep online is. Door gebruik te maken van de internetmarketingtool Tweriod, krijg je binnen enkele minuten een duidelijk overzicht op welke dagen en tijden jouw doelgroep online is. Mocht je gebruik gaan maken van Tweriod, dan adviseer ik je om deze tool te combineren met Buffer (lees hieronder).

Buffer

internet marketing tool Buffer

Het plaatsen van jouw social-mediaberichten op de juiste tijd, is één van de belangrijkste factoren om een beter resultaat te halen uit jouw social-mediactiviteiten. Door dagelijks al jouw berichten handmatig te versturen ben je veel tijd kwijt. Door gebruik te maken van Buffer, kun je eenvoudig jouw social-media-activiteiten in een keer beheren. Je kunt tijden vaststellen wanneer jouw berichten verspreid moeten worden door Buffer en je krijgt een duidelijke overzicht te zien van hoe jouw berichten presteren. Één van de krachtigste combinaties is Buffer met Tweriod.

Tweetdeck

internet marketing tool Tweetdeck

Het is van belang dat je ook goed in de gaten houdt wat mensen over jouw bedrijf vertellen via het social web. Door gebruik te maken van Tweetdeck kun je jouw eigen dashboard creëren, waardoor je in één oogopslag alles in de gaten kunt houden wat er gebeurt op het social web.

Google Alerts

Internet marketing tool Google Alerts

Dagelijks worden er veel artikelen en informatie gedeeld via het online web. Als bedrijf is het van belang dat je op de hoogte gehouden wordt als mensen daar iets over jou zeggen. Via Google Alerts kun je instellen dat je een reminder wilt ontvangen wanneer er iets wordt gezegd over jouw bedrijf en of product.

 

Feedly

internet marketing tool Feedly

Wil jij eenvoudig een overzicht hebben van alle blogs en informatiewebsites die jij volgt? Door gebruik te maken van Feedly, kun je eenvoudig al deze blogs en websites koppelen aan één platform. Hierdoor hoef je niet dagelijks de vele verschillende websites te bezoeken, maar heb je een duidelijk overzicht van alle informatieve artikelen. Feedly is in combinatie met een kop koffie of thee een perfecte combinatie voor een goede start van de dag.

GetPocket

Internet marketing tool Pocket

Besteed jij dagelijks ook veel tijd aan het up-to-date te blijven over branchegerelateerd nieuws, maar heb je vaak niet voldoende tijd om het lezen? Door gebruik te maken van GetPocket kun je eenvoudig interessante artikelen opslaan en later op de dag bekijken. Hierdoor mis je nooit meer interessant nieuws!

Inbox by Gmail

Internet marketing tool Inbox by Gmail

Dagelijks worden we overspoeld met e-mailberichten. Het ordenen en in de gaten houden van jouw e-mailbox neemt ook tijd in beslag. Tevens is de kans groot dat je veel tijd kwijt bent aan het openen van spam-emails of e-mailberichten die op dat moment niet interessant voor jou zijn. Door gebruik te maken van Inbox by Gmail, worden jouw e-mailberichten automatisch gebundeld. Je krijgt zo een goed overzicht van welke berichten van belang zijn en je kunt tevens herinneringen koppelen aan e-mailberichten.