Persoonlijke groei

boek.png

download gratis hoofdstukken van mijn bestseller boek: zo word je een gamechanger

Hoe geweldig zou het zijn als je iedere dag zou kunnen werken aan je persoonlijke groei, waardoor jouw ondernemersprestaties en levensprestaties in de loop van je leven naar het maximale level toe groeien?

Persoonlijke groei is een must voor gamechangers

Als no-nonsense coach verbeter ik het leven van mijn cliënten niet, ik transformeer het, vaak radicaal. Ik creëer een omgeving waarin mensen meer uit zichzelf halen waardoor ze worden wie ze werkelijk zijn. Ik ben de slijpsteen die ze scherp maakt en houdt zodat ze in iedere situatie vlijmscherp kunnen reageren.

Ik ben een van de meest succesvolle no-nonsense personal coaches van Nederland. Honderden ondernemers, managers en CEO’s roemen mijn unieke coachingstijl, die geen vast programma heeft en waarin gelul, gedram of excuses niet worden geaccepteerd.

We leven in een wereld waar alle informatie op straat ligt (lees: artikelen, boeken, online trainingen etc). Werken aan je persoonlijke groei is dus heel eenvoudig! Toch schuilt hierin ook een gevaar, namelijk het volgende:


Te veel informatie = geen focus in jouw persoonlijke groei

Omdat er online zoveel informatie beschikbaar is, springen we al snel van het één naar het ander. Als no-nonsense coach ben ik me er ik als geen ander van bewust hoe snel wij mensen afgeleid zijn. Daarom heb ik een levensstrategie voor mezelf opgezet, zodat ik precies weet:

  • wat is mijn doel?
  • welke informatie heb ik nodig om dit doel te behalen?
  • wanneer ga ik deze informatie in stilte tot mij nemen?

Persoonlijke groei is op zichzelf al een keuze die je maakt. Nu moet je nog beslissen waar jij nu precies beter in wilt worden. Kies het onderwerp/thema wat op dit moment voor jou het allerbelangrijkste is in jouw leven en waarmee je de allergrootste resultaten kunt behalen.

Je hebt je onderwerp/thema gekozen? Heel goed!

Het is belangrijk dat je nu alleen informatie gaat zoeken die ervoor zorgt dat je beter wordt in dit onderwerp/thema. Laat je daarbij niet afleiden door andere dingen. Focus!

Tip: Weet je niet precies waar jij jezelf in wilt verbeteren? Klik dan hier en bestel mijn boek Zo word je een gamechanger.


Persoonlijke groei is voor doeners

Simpelweg zeggen dat je gaat werken aan jouw persoonlijke groei is niet voldoende. 95% van de mensen in deze wereld zegt dat ze dingen gaan doen… maar slechts 5% gaat ook daadwerkelijk over tot actie. Het is dan ook belangrijk dat je, wanneer je wilt werken aan je persoonlijke groei, niet alleen maar informatie tot je neemt. Bedenk meteen hoe je deze informatie kan toepassen in de praktijk.

Wat voor mij goed werkt, is om modellen/frameworks te maken van de informatie die ik tot mij neem. Zo kan ik, als de situatie daarom vraagt, heel snel het betreffende model/framework erbij pakken en dat integreren in datgene waar ik dat model/framework op dat moment voor nodig heb.

Doe je dat niet en consumeer je alleen, dan maak je je niet alle informatie daadwerkelijk eigen, en zul je na het consumeren van enkele boeken en/of artikelen al snel tot de conclusie komen dat je de meeste informatie alweer vergeten bent.


Persoonlijk groei is een ongoing process

Je bent nooit uitgeleerd. Echt niet? Nee, echt niet! Wanneer je het idee hebt dat er een moment komt in je leven waarop je alles weet, haal jezelf dan zo snel mogelijk uit deze mindset. Wij mensen zijn gemaakt om onszelf continu te ontplooien. High performers weten dat er nooit een einddoel is.

Wanneer je in de ‘ik hoef niks meer te weten’-modus terechtkomt, is je leven feitelijk afgelopen. Want laten we heel eerlijk zijn: wat heb je nog aan je leven als je ‘al helemaal klaar bent’? Deze mindset is funest als je wilt leven als een high performer. High performers streven altijd naar meer, omdat er simpelweg meer is.

Dus besef goed dat jouw persoonlijke groei een ongoing process is, een continu proces. Besef ook goed dat je, wanneer je actief bezig bent met persoonlijke groei, onbewuste processen omzet naar bewuste processen. Hierdoor zul je bijvoorbeeld sneller je gedachtes oppikken, zul je dingen in je hoofd horen die je nog nooit eerder had gehoord.

Simpel gezegd:


Persoonlijke groei zorgt voor bewustzijn

Je bent je op dit moment van heel veel dingen nog niet bewust. High performers/mensen die werken aan hun persoonlijke groei zullen zich steeds meer bewust worden van de dingen om zich heen en van de dingen die zich in hun lichaam en mind afspelen. Realiseer je wel dat dit niet altijd direct even makkelijk is. Je zult merken dat je je ook bewust wordt van dingen die in eerste instantie niet zo gemakkelijk zijn.

Maar besef: bewustzijn is het mooiste wat er is in deze wereld. Door bewustwording zul je groeien, en vanuit groei ontstaat succes en voldoening! Laat ik afronden met een mooi citaat vanuit de Bijbel:

Want als ik zwak ben, ben ik pas sterk (2 Korintiërs 12:10)