Facebook voor bedrijven – Opzetten van een bedrijfspagina

Facebook voor bedrijven? Is dat wel een goed idee? Loop jij ook tegen onderstaande vragen aan:

 • Je bent al een tijdje aan het twijfelen over het starten van een bedrijfspagina op Facebook maar weet niet of het zin heeft. Je hebt wel een Facebook-pagina maar is dit een privépagina waarover je eigenlijk wel tevreden bent. Je wilt wel beginnen maar je weet niet hoe.
 • Zijn dit feiten waar je tegen aanloopt? Geef het dan een kans en lees dit artikel waarin ik jou stap voor stap uitleg waarom je een zakelijke Facebook-pagina moet aanmaken en hoe je dit doet.

Belangrijk: Heb je een privé Facebook-pagina en wil je deze omzetten naar een Facebook-bedrijfspagina,  klik dan hier.

Facebook voor bedrijven. Is dat wel iets voor mijn bedrijf?

Voordat ik begin met de uitleg hoe een zakelijke Facebook-pagina aan te maken, wil ik je eerst duidelijk maken óf en waarom Facebook al dan niet interessant is voor jouw bedrijf.

Zijn jouw potentiële klanten wel actief op Facebook?

Ik hoor nog vaak dat bedrijven starten met Facebook omdat een collega het zegt. Eigenlijk best raar, toch? Als een collega je zegt dat je in je onderbroek op de markt moet staan, dan doe je dat toch ook niet? Je moet namelijk er eerst over nadenken of het wel effectief is en of jouw potentiële klanten wel actief zijn op Facebook.

Facebook is iets voor mijn bedrijf! En nu?

Nu je er zeker van bent dat Facebook iets voor jouw bedrijf is, ga je beginnen met het aanmaken van een bedrijfspagina op Facebook. Ik raad je aan om vanuit je privéprofiel een zakelijke bedrijfspagina aan te maken. Voordeel is dan dat je eenvoudig jouw huidige vrienden/klanten kunt uitnodigen voor je bedrijfspagina

Facebook-bedrijfspagina aanmaken stap 1:

Om een Facebook-bedrijfspagina aan te maken klik hier.

1.1 Je krijgt nu de volgende pagina te zien:

Facebook voor bedrijven - Opzetten van een bedrijfspagina stap 1

1.2 Kies nu voor de type pagina die het beste bij jouw bedrijf past.

1.3 Vul je bedrijfsgegevens in en klik op Aan de slag

Facebook voor bedrijven - Opzetten van een bedrijfspagina stap 3

1.4 Gefeliciteerd! Je hebt nu een zakelijke pagina op Facebook aangemaakt.

Belangrijk: Mocht Facebook een foutmelding geven (er wordt gevraagd naar een geldige plaatsnaam) typ dan je plaatsnaam in en wacht op de suggesties die Facebook geeft. Maak uit die suggesties de juiste keuze en je zult zien dat je plaatsnaam nu blauw kleurt.

Facebook voor bedrijven - Opzetten van een bedrijfspagina stap 4

Mocht het jou niet lukken om een Facebook-bedrijfspagina aan te maken, of heb je vragen over bedrijfspagina’s voor Facebook? Laat dan je reactie hieronder achter en ik reageer binnen 24 uur. :-) 

16 antwoorden
 1. Floris
  Floris zegt:

  Beste Wouter,

  Inmiddels wacht ik twee weken voordat mijn bedrijfsnaam wordt gevonden door anderen. Hij is aangemaakt en er is een logo, maar niemand kan het vinden. Weet jij hoe dit zit?

  Groet,

  Floris

  Beantwoorden
 2. Joyce Wolters
  Joyce Wolters zegt:

  Ik wil een pagina aanmaken door middel van de functie “create new business account”, maar hij vraagt op elke manier of ik wil aangeven of ik man of vrouw ben… maar kan nergens aanvinken of ik man of vrouw ben… weet jij dit?

  Beantwoorden
 3. Alexander
  Alexander zegt:

  Hallo Wouter, hoe maak jij een bedrijfspagina op Facebook aan voor een opdrachtgever? Doe jij dit via je eigen (bedrijfs?)profiel? Of doe je dit samen met jouw opdrachtgever via zijn of haar persoonlijke profiel?

  Groet, Alexander

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Hi Alexander,

   Het beste kun je dit inderdaad doen via het persoonlijk profiel van jouw opdrachtgever. Wat je ook kunt doen is: Bedrijfsprofiel aanmaken met jouw eigen profiel en de opdrachtgever dan toegang geven tot de bedrijfspagina.

   Succes!

   Beantwoorden
 4. katrijn
  katrijn zegt:

  Goede middag, Ik vraag me af welke verschillen er zijn tussen een gewone persoonpagina en een bedrijfs-. Zowiso iets van privacy en posts enzo. Maar wat als ik gwn mijn bedrijf onder een persoonlijk account zet? kunnen mijn “vrienden” dan niet hetzelfde als de “fans” op een bedrijfspagina? Dus is er niet echt nut om dat speciaal op een bedrijfspagina te zetten?

  Beantwoorden
 5. Indi
  Indi zegt:

  Beste Wouter,

  Ik ben even helemaal in de war en kan ook nergens op internet het antwoord vinden dat ik zoek. Ik heb een bedrijfspagina aangemaakt. Maar nu kwam ik erachter dat er al 2 bestaande accounts zijn waar klanten zich kunnen inchecken en recensies kunnen plaatsen. Deze pagina’s zijn niet door ons bedrijf aangemaakt.. Nu wil ik deze twee bestaande pagina’s graag verwijderen, maar ik heb geen beheerdersrol over deze pagina’s. Weet jij hoe dit mogelijk is?

  Daarnaast wil ik met mijn zelfgemaakte bedrijfspagina ook dat men kan inchecken en recensies is niet perse nodig, maar dat is weer niet mogelijk.. Kan ik dit nog veranderen/aanmaken/instellen?

  Ik hoop dat je me kan helpen!

  Beantwoorden
 6. Liset
  Liset zegt:

  Dag Wouter,

  Ook ik heb een vraag over het gebruik van de Facebook pagina zakelijk. Ik heb een nieuw account aangemaakt en deze de naam gegeven van het bedrijf. Daarna een zakelijke pagina aangemaakt voor dit bedrijf. Nu kwam ik er later achter dat ik foto’s etc heb geplaatst in het 1e account ipv in het bedrijfs account. Kan ik dit ook overzetten? Of moet ik alles verwijderen bij het 1e account (beheerder) en daarna toevoegen op de bedrijfspagina?

  Het 1e account, waar gebruik je dit verder voor?

  Ik heb expres niet vanuit mijn prive account een pagina aangemaakt om zakelijk en prive te scheiden. Maar op dit moment is het ook niet handig zoals ik het nu gedaan heb en kom er niet uit wat ik nu het beste kan doen.

  Ik hoor graag van je.

  Met vriendelijke groet,

  Liset

  Beantwoorden
 7. Henk
  Henk zegt:

  Hallo Wouter,

  ik heb zojuist een bedrijfspagina aangemaakt. Ik moest, als een van de vele pagina’s ergens aangeven of ik ook wilde betalen voor het aanmaken van likes. Ik kon volgens mij niet echt aangeven dat ik dit niet wilde, ik heb per ongeluk doorgeklikt, en nu weet ik niet waar ik dit moet veranderen , of moet kijken of dit wel ‘uit’staat.

  Beantwoorden
 8. Elke
  Elke zegt:

  Hallo Wouter,

  Bij de aanmaak van de pagina vraagt hij een webadres. Ik heb geen website. Als ik het vak leeg laat blijft facebook de melding geven dat het webadres niet geldig is. Kan ik dit omzeilen?

  Vriendelijke groeten,
  Elke

  Beantwoorden
 9. Darlene
  Darlene zegt:

  Als ik een bericht plaats als beheerder van de bedrijfspagina, staat mijn naam erbij. Terwijl ik gewoon berichten wil kunnen plaatsen uit naam van het bedrijf. Ze worden vervolgens ook niet onder ‘status’ gezet maar ik zie de berichten links onderaan. Enig idee of dit veranderd kan worden?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *