Spiritueel ondernemen en leven

Voor ondernemers die hun barrières willen doorbreken en hun hoogste potentieel en performance op alle terreinen van hun leven willen bereiken.

boek.png

download gratis hoofdstukken van mijn bestseller boek: zo word je een gamechanger

Voordat je direct aan iets heel zweverigs gaat denken: spiritueel ondernemen en leven hoeft helemaal niet zweverig te zijn. Sterker nog: de meeste spirituele activiteiten worden onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Spiritueel ondernemen en leven is in deze tijd ontzettend belangrijk en bovendien enorm krachtig! De grootste leiders in deze wereld besteden allemaal vele uren aan hun spiritualiteit. Ik ben dan ook blij dat jij nu deze belangrijke pagina bezoekt, waar je van alles te weten komt over spiritueel ondernemen en leven.


Wat houdt spiritueel ondernemen en leven in?

Er zijn veel verschillende manieren van spiritueel ondernemen en leven. Persoonlijk zie ik spiritualiteit als het werken aan jezelf. Werken aan jezelf, waarbij jouw energie een ontzettend belangrijke rol speelt.

Spiritualiteit gaat over het ervaren van een verbinding met het nu (present moment). Spiritualiteit gaat over congruent zijn qua overtuigingen, gedrag, geloof en kernwaarden en die steeds voor ogen houden bij je beslissingen en dagelijkse activiteiten.

Wanneer je met jouw spiritualiteit aan de slag wilt gaan, kun je bijvoorbeeld beginnen met de volgende activiteiten.


Spiritueel leven door kernwaarden

Het hebben van kernwaarden (en je daarvan bewust zijn) is ontzettend belangrijk. Kernwaarden zorgen er namelijk voor dat je congruent bent in jouw gedrag en geloof. Eén van mijn kernwaarden is bijvoorbeeld “bold”. Dit wil zeggen dat ik er altijd voor ga,“no matter what.” Ik zie geen belemmeringen, maar altijd kansen. Niemand houdt mij dus tegen en dit is een kernwaarde die een grote impact heeft op mijn leven en prestaties. Wanneer je onderneemt en leeft volgens je kernwaarden, zul je altijd een gevoel hebben van voldoening.

Wil je meer te weten komen over kernwaarden? Klik dan hier en lees mijn artikel.


Spiritueel ondernemen door meditatie, affirmatie en visualisatie

We leven in een ontzettend drukke wereld. Een wereld vol onrust, die continu zorgt voor afleiding (social media, Whatsapp, e-mails en telefoontjes). Wanneer jij als ondernemer geen tijd voor jezelf reserveert, zul je al snel vermoeid raken en een druk gevoel hebben zonder voldoening. Hierdoor word je verre van productief en succesvol.

Meditatie, affirmatie en visualisatie zijn daarom voor ondernemers een echte must. Bij meditatie kun je al eenvoudig denken aan het sluiten van je ogen en het waarnemen van alle activiteiten om je heen. Zelf doe ik dagelijks een 20 minuten “release meditatie”. 20 minuten lang zeg ik telkens “release… release… release…” oftewel “laat los… laat los… laat los…”

Deze meditatie zorgt erbij mij voor dat ik alle emoties en indrukken om me heen loslaat, waardoor ik mij de hele dag optimaal kan focussen. De affirmatie is een tekst die ik elke ochtend hardop lees, waarin staat wat voor persoon ik ben en op welke manier ik mijn leven wil leven. De bijbehorende visualisatie zorgt ervoor dat ik mijn hersenen train op wat ik wil bereiken.

Grote kans dat je hier al bekend mee bent! Mijn advies is om dit iedere dag toe te passen.

Wil je meer weten over meditatie, affirmatie en visualisatie? Klik dan hier en lees mijn artikel.


Spiritueel leven en ondernemen door te geloven

Na 7 jaar ondernemerschap heb ik er bewust voor gekozen mij te bekeren en te kiezen voor het christelijk geloof. Nee… ik wil niet zeggen dat jij dit ook zou moeten doen… Sterker nog: zulke keuzes moeten altijd voor 100% vanuit jezelf komen.

Spiritueel leven en ondernemen door te geloven wil niet per sé zeggen dat je in God moet geloven. Geloven kun je ook in dingen als

  • het universum
  • geluk
  • karma


Als je als ondernemer spiritueel wilt leven en ondernemen dan is geloven naar mijn mening wel echt een pré. Geloven brengt je immers enorm veel rust, en daarmee focus. Toen ik zelf de keuze maakte om te gaan geloven, merkte ik binnen één maand al wat een enorme impact dit op mijn ondernemerschap en mijn leven had. Impact zoals:

  • meer rust, focus en succes
  • zuivere intenties, waardoor ik ondernemers nog beter kan helpen
  • inzicht in waar het in het leven echt om draait, waardoor ik sneller ‘nee’  zeg, simpelweg omdat ik niet iedere ondernemer kan helpen
  • een continue flow van enthousiasme, geluk en het beste voor hebben met de mensen in mijn leven.


Ondernemers denken vaak in schaarste en handelen daarom vaak vanuit angst (zeggen op alles ‘ja’ of adviseren hun klant diensten/producten waar hij of zij eigenlijk niks aan heeft).

Wanneer spiritueel leven en ondernemen door te geloven je op dit moment nog net iets te ver gaat, adviseer ik je om je eens te verdiepen in mensen als Brendon Burchard, de Dalai Lama, Tony Robbins en andere grote leiders. Je zult zien dat zij allen erg spiritueel zijn ingesteld.


Jouw score op het gebied van spirituele ondernemen en leven?

Ben je nieuwsgierig naar jouw score op bijvoorbeeld het gebied van spiritualiteit? Vul dan nu de gratis high performance ondernemerschapstest in. In ongeveer 10 minuten krijg jij niet alleen inzage in hoe jij er als ondernemer voor staat, maar ook hoe je op de andere gebieden presteert, zoals spiritualiteit, gezondheid, liefde, familie en vrienden, missie en hobby’s. Voor ondernemers die het maximale uit hun leven en ondernemerschap willen halen, is de high performance test dé nummer 1-test om in te vullen.

Ontdek of je een high performance ondernemer bent. Klik hier en doe de test!


Artikelen over spiritueel ondernemen en leven

Als high performance coach investeer ik elke dag (jazeker: elke dag!) minimaal één uur in het werken aan mijn spiritualiteit. Alle kennis die ik daarmee heb opgedaan, deel ik via deze website. Om het jou gemakkelijk te maken, heb ik hieronder een overzicht geplaatst van alle artikelen die ik over spiritueel ondernemen en leven geschreven heb.

Gun jezelf de tijd om je te verdiepen in spiritueel ondernemen. Wanneer je klaar bent voor de volgende stap, adviseer ik je de ondernemerstest te doen of een gratis en vrijblijvend coachingsgesprek in te plannen.

NO-NONSENSE COACHING

boek.png
download gratis hoofdstukken van mijn bestseller boek: zo word je een gamechanger