wouter kleinsman

Vriendelijk en mild als het kan, keihard als het moet en altijd eerlijk​. Auteur van het succesvolle boek: Zo word je een gamechanger

wouter kleinsman

Vriendelijk en mild als het kan, keihard als het moet en altijd eerlijk.
Auteur van het succesvolle boek: Zo word je een gamechanger

life coach en personal coach wouter kleinsman

Mijn doel is om de beste personal coach aller tijden te zijn, en ik begrijp dat de enige manier waarop ik dit doel kan bereiken, is door geweldige mensen te helpen bij het bereiken van geweldige dingen.

Ik verbeter het leven van mijn cliënten niet, ik transformeer het, vaak radicaal. Ik creëer een omgeving waarin mensen meer uit zichzelf halen waardoor ze worden wie ze werkelijk zijn. Ik ben de slijpsteen die ze scherp maakt en houdt zodat ze in iedere situatie vlijmscherp kunnen reageren. 

Tijdens een interview over mijn boek Zo word je een gamechanger , werd mij gevraagd wat mij gekwalificeerd maakt om een coach te zijn. Om te beginnen heb ik door hard werken een leven voor mezelf opgebouwd waar ik trots op ben. Het is een leven dat perfect past bij wie ik ben én wat me de ervaring geeft om anderen te helpen een omgeving te creëren waarin ze meer uit zichzelf halen, waarin ze kunnen worden wie ze werkelijk zijn.

Ik leefde tot mijn 25ste een gemiddeld leven, waarin ik met vallen en opstaan mijn weg vond. Sommige opleidingen bleven onafgerond, andere lukten wel. In 2009 startte ik mijn online-marketingbureau en werkte mezelf naar een plafondinkomen van € 30.000 per maand. Toen kwam ik erachter dat het werk me geen voldoening meer bracht, dat mijn relaties mij ongelukkig maakten, dat recreatief drugsgebruik me ook niet hielp en dat ik altijd probeerde de mensen om mij heen te pleasen. Ik stortte in en wist dat het anders moest. Ik ging aan mezelf werken, verbrandde mijn schepen achter me, liet me officieel certificeren als internationaal high performance coach. Ik maakte in een korte tijd mijn coachingsbusiness succesvol en bereikte grote doorbraken en transformaties met mijn cliënten. Toch stopte ik met coaching via een ‘template’. Ik coach nu op mijn eigen unieke manier waardoor ik nóg grotere doorbraken in de levens van mijn cliënten en de mensen om mij heen mogelijk maak.

Nu doe ik waar ik van houd, met de mensen waar ik van houd. Ik heb de beste relatie, ben zowel op lichamelijk als geestelijk gebied in vorm en word alleen maar beter, neem vaak minivakanties, verblijf op de meest speciale locaties en breng mijn waardevolle tijd door met like-minded mensen.

Ik geloof zonder enige twijfel dat ik kan zijn wie ik wil en alles kan hebben met wie ik dat wil. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt hebben én meer, mits je bereid bent ervoor te werken. Je moet namelijk weten dat ik altijd honderd procent inzet eis van mezelf en van de mensen om mij heen. Ik noem het commitment en discipline. Het maakt mij de man die vriendelijk en mild is als het kan, keihard als het moet en die in alle gevallen eerlijk en straight-to-the-point is.

Tussen al deze transformaties door heb ik ook het succesvolle boek ‘Zo word je een gamechanger‘ en ruim 200 artikelen geschreven over hoe door mijn aanpak levens onherkenbaar kunnen veranderen. Verder was ik te zien op de tv-kanalen 1Twente, RTL 5 en RTL Z, sprak ik als keynotespreker op diverse podia, waaronder TEDx, en stond ik in verschillende magazines zoals: PanoramaDe OndernemerFHM, JAN Magazine, FonkManagementboek, Indebuurt, Kamer van Koophandel (startersmagazine, kvk geldboek).

Ik ben een van de meest succesvolle no-nonsense personal coaches van Nederland. Tijdschrift Panorama zegt letterlijk in het artikel dat ik de beste coach van Nederland ben. Honderden ondernemers, managers en CEO’s roemen mijn unieke coachingstijl, die geen vast programma heeft en waarin gelul, gedram of excuses niet worden geaccepteerd.

Ik ben straight to the point en less is more, ik ga altijd actiegericht aan de slag en respecteer de tijd van de mensen om mij heen. Wat in een half uur kan, duurt dan ook echt niet langer dan dertig minuten.

Ik geloof absoluut in coaching. In de loop der jaren heb ik de diepgaande effecten gezien die het had op mijn cliënten, de cliënten van andere coaches en ik heb het zelf ervaren.


Andere dingen over mij:

 • Ik ben verslaafd aan sporten en het continu verleggen van mijn eigen grenzen. Daarom bouwde ik een eigen gym in mijn huis. 
 • Ik geloof niet in groepscoaching en andere dingen in groepsverband. Als ik kies voor een coach voor mezelf is het altijd 1-op-1. Hij moet de beste zijn in zijn eigen land en het maakt mij niet uit wat het mij kost als die coach mij maar uitdaagt en me nog verder brengt in het leven. De laatste investering in een coach was € 22.000 euro, zoveel geloof ik in coaching.
 • Ik weet van heel veel dingen weinig tot niets, maar ik weet uitzonderlijk veel over mensen, persoonlijke ontwikkeling, biohacking en psychologie van succes en winnen.
 • Jaarlijks spendeer ik duizenden euro’s aan biohacking en coaching om mijn leven nog beter, gezonder en mooier te maken. 
 • Ik leef ‘gelukzalig ontevreden’ wat betekent dat ik een gelukkig leven heb waarbij ik tegelijkertijd ontevreden blijf omdat ik weet dat er altijd een volgend niveau is.
 • Ik geloof niet in het verleden, slechts in het nu en in een toekomst die ik zelf creëer.
 • Ik rijd een Tesla omdat die past bij de man die ik ben, vooruitstrevend, continu in ontwikkeling met vele updates en een challenging status quo.
 • Je zult mij geen driedelig pak zien dragen om zo meer serieus genomen te worden. Als ik er een draag, is dat omdat ik het zelf graag wil en niet omdat het mij interesseert wat andere mensen van mij denken.
 • Ik had nooit gedacht dat een perfecte relatie bestond totdat ik Victoria tegenkwam en ik nu de beste relatie van mijn leven heb.
 • Ik heb geprobeerd om te vloeken zoals Gordon Ramsey en Dan Pena, maar heb ervaren dat ik hun persoonlijkheid niet heb (thank God!).
 • De afgelopen jaren had ik praktisch ieder jaar een identiteitscrisis. Niet erg want het helpt me om mijn ‘echte ik’ te leren kennen.
 • Ik ben minimalistisch ingesteld, heb niets nodig om me beter te voelen en houd me bezig met spiritualiteit.
 • Mijn moeder heeft me geleerd om van iedereen te houden en mijn vader heeft mij geleerd om hard en slim te werken. Dit is wat ik beide nu doe.
 • Ik gebruikte in mijn jongere jaren de meeste vormen van recreatieve drugs. Nu houd ik het slechts bij alcoholvrij bier en staan ikzelf en mijn gezondheid op de eerste plaats.