wouter kleinsman

Vriendelijk en mild als het kan, keihard als het moet en altijd eerlijk​. Auteur van het succesvolle boek: Zo word je een gamechanger

wouter kleinsman

Vriendelijk en mild als het kan, keihard als het moet en altijd eerlijk.
Auteur van het bestselling boek: Zo word je een gamechanger

Mijn doel is om de beste personal coach aller tijden te zijn, en ik begrijp dat de enige manier waarop ik dit doel kan bereiken, is door geweldige mensen te helpen bij het bereiken van geweldige dingen. Mijn slagingspercentage is met zo’n 95 procent dan ook extreem hoog.

Ik creëer een omgeving waarin mensen meer uit zichzelf halen waardoor ze worden wie ze werkelijk zijn. Ik ben de slijpsteen die ze scherp maakt en houdt zodat ze in iedere situatie vlijmscherp kunnen reageren. 

Tijdens een interview over mijn boek Zo word je een gamechangerwerd mij gevraagd wat mij gekwalificeerd maakt om een coach te zijn. Om te beginnen heb ik door hard werken een leven voor mezelf opgebouwd waar ik trots op ben. Het is een leven dat perfect past bij wie ik ben én wat me de ervaring geeft om anderen te helpen een omgeving te creëren waarin ze meer uit zichzelf halen, waarin ze kunnen worden wie ze werkelijk zijn.

Tot mijn 25ste leefde ik een middelmatig leven, waarin ik met vallen en opstaan mijn weg vond. Sommige opleidingen bleven onafgerond, andere lukten wel. In 2009 startte ik mijn digital consulting agency en ik werkte mezelf naar een plafondinkomen van € 30.000 per maand. Toen kwam ik erachter dat het werk me geen voldoening meer bracht, dat mijn relaties mij ongelukkig maakten, dat recreatief drugsgebruik me ook niet hielp en dat ik altijd probeerde de mensen om mij heen te pleasen.

Ik besloot het roer drastisch om te gooien. Ik ging aan mezelf werken, verbrandde mijn schepen achter me, en liet me officieel certificeren als highperformancecoach. Ik maakte in korte tijd mijn coachingbusiness succesvol en bereikte grote doorbraken en transformaties in het leven van mijn cliënten. Toch stopte ik met coaching via een ‘template’. Ik coach op mijn eigen unieke manier, waardoor ik nóg grotere doorbraken in de levens van mijn cliënten en de mensen om mij heen mogelijk maak.

Nu, zo’n vier jaar later, ben ik een van de meest succesvolle personal coaches van Nederland. Honderden ondernemers, managers, CEO’s en journalisten roemen mijn unieke coachingstijl. Ik doe waar ik van houd, met de mensen van wie ik houd. Ik heb de beste relatie, ben zowel op lichamelijk als geestelijk vlak op topniveau en word alleen maar beter, neem vaak minivakanties, verblijf op de meest speciale locaties en breng mijn waardevolle tijd door met gelijkgestemden.

Ik geloof zonder enige twijfel dat ik kan zijn wie ik wil en alles kan hebben met wie ik dat wil. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt hebben én meer, mits je bereid bent ervoor te werken. Je moet namelijk weten dat ik altijd honderd procent inzet eis van mezelf en van de mensen om mij heen. Ik noem het commitment en discipline. Het maakt mij de man die vriendelijk en mild is als het kan, keihard als het moet en die in alle gevallen eerlijk en straight-to-the-point is.

Ik ga altijd actiegericht aan de slag en respecteer de tijd van de mensen om mij heen. Wat in een half uur kan, duurt dan ook echt niet langer dan dertig minuten.

Ik geloof absoluut in coaching. In de loop der jaren heb ik de diepgaande effecten gezien die het had op mijn cliënten, de cliënten van andere coaches en ik heb het zelf ervaren.

Tussen al mijn coachingsessies door heb ik ook het bestseller boek Zo word je een gamechanger (in de eerste drie maanden verkocht ik 1.000 exemplaren en behaalde 5/5 sterren op Bol.com), ruim 300 artikelen geschreven over hoe door mijn aanpak levens radicaal kunnen veranderen en schrijf ik maandelijks een amazing artikel voor de FHM (+100.000 mannelijke lezers).

Verder ben ik geïnterviewd voor de tv-kanalen 1TwenteRTL 5 en RTL Z, sprak ik als keynotespreker op diverse podia, waaronder TEDx, en stond ik in verschillende magazines en kranten zoals: Panorama, De Ondernemer, Baaz Magazine, FHMJAN Magazine (artikel / interview), Fonk, Managementboek, Indebuurt, Kamer van Koophandel (startersmagazinekvk geldboek).


Andere dingen over mij:

 • Ik ben niet altijd blij.
 • Ik ben niet langer bezig met ‘druk’.
 • Mijn extreme zelfvertrouwen wordt soms verward met arrogantie.
 • Ik geloof niet in het verleden, slechts in het nu en in een toekomst die ik zelf creëer.
 • Een cliënt zei dat ik zoals Ferrero Rocher ben – hard van de buitenkant en zacht van de binnenkant.
 • Ik ben minimalistisch ingesteld, heb niets nodig om me beter te voelen en houd me bezig met spiritualiteit.
 • Jaarlijks spendeer ik duizenden euro’s aan biohacking en coaching om mijn leven nog beter, gezonder en mooier te maken. 
 • Ik had nooit gedacht dat een perfecte relatie bestond totdat ik Victoria tegenkwam en ik nu de beste relatie van mijn leven heb.
 • Ik ben verslaafd aan sporten en het continu verleggen van mijn eigen grenzen. Daarom bouwde ik een eigen gym in mijn huis. 
 • De afgelopen jaren had ik praktisch ieder jaar een identiteitscrisis. Niet erg want het helpt me om mijn ‘echte ik’ te leren kennen.
 • Mijn moeder heeft me geleerd om van iedereen te houden en mijn vader heeft mij geleerd om hard en slim te werken. Dit is wat ik beide nu doe.
 • Ik heb geprobeerd om te vloeken zoals Gordon Ramsey en Dan Pena, maar heb ervaren dat ik hun persoonlijkheid niet heb (thank God!).
 • Ik rijd een Tesla omdat die past bij de man die ik ben, vooruitstrevend, continu in ontwikkeling met vele updates en een challenging status quo.
 • Ik weet van heel veel dingen weinig tot niets, maar ik weet uitzonderlijk veel over mensen, persoonlijke ontwikkeling, biohacking en psychologie van succes en winnen.
 • Ik leef ‘gelukzalig ontevreden’ wat betekent dat ik een gelukkig leven heb waarbij ik tegelijkertijd ontevreden blijf omdat ik weet dat er altijd een volgend niveau is.
 • Ik gebruikte in mijn jongere jaren de meeste vormen van recreatieve drugs. Nu houd ik het slechts bij alcoholvrij bier en staan ikzelf en mijn gezondheid op de eerste plaats.
 • Je zult mij geen driedelig pak zien dragen om zo meer serieus genomen te worden. Als ik er een draag, is dat omdat ik het zelf graag wil en niet omdat het mij interesseert wat andere mensen van mij denken.
 • Tot mijn 25ste was ik een extreme ‘people-pleaser’ aka ‘nice guy’, ik was 99% extern gefocust en ik zette mezelf altijd op de tweede plaats. Nu zet ik mezelf altijd op nummer 1, ik handel vanuit liefde (om iets creëren) en niet vanuit angst (om iets te verliezen). Ik zal nooit iets doen waar ik niet achter sta.
 • Ik geloof niet in groepscoaching en andere dingen in groepsverband. Als ik kies voor een coach voor mezelf is het altijd 1-op-1. Hij moet de beste zijn in zijn eigen land en het maakt mij niet uit wat het mij kost als die coach mij maar uitdaagt en me nog verder brengt in het leven. De laatste investering in een coach was € 22.000 euro, zoveel geloof ik in coaching.