No-nonsense-coach:

vriendelijk en mild als het kan,
keihard als het moet en altijd eerlijk

Wouter Kleinsman Coach

Tijdens een interview over mijn boek ‘Zo word je een game changer’ werd mij gevraagd wat mij nou daadwerkelijk zo anders maakt dan al die andere coaches. Om te beginnen heb ik door hard werken een leven voor mezelf opgebouwd waar ik trots op ben. Het is een leven dat past bij wie ik ben én wat me de ervaring geeft om anderen te helpen een omgeving te creëren waarin ze meer uit zichzelf halen, waarin ze kunnen worden wie ze werkelijk zijn. Om optimaal gebruik te maken van de 24 uur in een etmaal ben ik slechts geïnteresseerd in meetbare resultaten. Mediteren, marketing, trainen, slapen, eten en ga zo maar door zijn alleen interessant als de resultaten meetbaar zijn. Op basis van deze resultaten kan ik effectiever en productiever zijn en betere resultaten behalen in een kortere tijd. Ik leer dat mijn cliënten ook. Tot slot, ik eis altijd honderd procent inzet van mezelf en cliënten, ik noem het commitment. Het maakt mij een gedreven coach die vriendelijk en mild is als het kan, keihard als het moet en die in alle gevallen eerlijk is.

Wat de doorsneecoach doet:

 • Dingen onnodig ingewikkeld maken
 • Cliënten overspoelen met kennis en inzichten
 • Een (te) volle agenda hebben en vaak vergeten waar de cliënt mee bezig is
 • Denken dat dingen onmogelijk zijn
 • Geloven in excuses en de slachtofferrol
 • Zweverige ideeën delen
 • Pleasen en vriendjes willen zijn met de cliënt
 • Zelf de goede adviezen niet naleven
 • ‘Snel-rijk-strategieën’ en ‘manifesteren op een kleedje’ promoten

Hoe ik handel:

 • Dingen eenvoudig en meetbaar maken
 • Actiegerichte inzichten geven
 • Een beperkt aantal cliënten per jaar coachen voor volledige aandacht 
 • Weten dat alles mogelijk is
 • Alleen geloven in commitment en integriteit
 • Straight to the point
 • Ik ben je coach en niet je vriend
 • I practice what I preach
 • Ik help je in concrete stappen van succesvol naar nog succesvoller leven

Ik kom uit een normaal gezin, ik heb ouders die om mij geven en ik heb geen heel vervelende dingen meegemaakt. Ik leefde een gemiddeld leven waarin ik met vallen en opstaan mijn weg vond. Sommige opleidingen bleven onafgerond, andere lukten wel. In 2009 begon ik als zelfstandig ondernemer een oneline-marketingbureau, deed dit voor enkele jaren totdat ik erachter kwam dat het me geen voldoening bracht, dat mijn relaties mij ongelukkig maakten en dat ik altijd probeerde de mensen om mij heen te pleasen. Conclusie: ik deed me anders voor dan ik echt was. Ik ging me verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, liet me officieel certificeren als internationaal high performance coach en bereikte grote doorbraken en transformaties met mijn klanten. Ik maakte in een korte tijd mijn coachingsbusiness succesvol. Nu doe ik alleen de dingen die ik echt leuk vind, met de mensen waar ik van houd en coach ik alleen nog cliënten met een winnaarsmindset die weten dat er altijd een volgend niveau is en niet de ‘probleemgevallen’ die beter af zijn bij een psycholoog.

Dit ben ik zakelijk:

 • Ik ben één van eerste internationaal op het allerhoogste niveau van high performance coaching gecertificeerde coaches in Nederland.
 • Ik weet van heel veel dingen weinig tot niets, maar ik weet precies hoe ik jou naar een buitengewoon leven kan coachen.
 • Ik ben straight to the point en less is more, we gaan actiegericht aan de slag en respecteren elkaars tijd. Wat in een half uur kan, duurt dan ook echt niet langer dan dertig minuten.
 • Ik geloof zonder enige twijfel dat ik precies kan zijn wie ik ben en alles kan hebben wat ik wil en ik ben ervan overtuigd dat voor jou hetzelfde geldt.
 • In de afgelopen jaren coachte ik vele mannen en vrouwen op een één-op-één-basis. Ik schreef een boek en ruim 200 artikelen. Ik was te zien op de tv-kanalen RTL 5 en RTL Z, sprak als keynote spreker op diverse podia, onder andere bij TedX, en ik stond in verschillende magazines zoals dat van de Kamer van Koophandel.
 • Ik geloof absoluut in coaching. In de loop der jaren heb ik de diepgaande effecten gezien die het had op mijn klanten, de klanten van andere coaches en ik heb het zelf ervaren.

Dit ben ik privé:

 • Ik zal me nooit settelen en achteroverleunen in het leven. Iedere dag weer vergroot ik mijn inzichten op gebieden zoals persoonlijke ontwikkeling, biohacking, leiderschap, psychologie en mindhacking.
 • Ik ben verslaafd aan sporten en hardcover-boeken.
 • Jaarlijks spendeer ik duizenden euro’s aan biohacking om mijn leven nog beter en mooier te maken.
 • Ik leef ‘gelukzalig ontevreden’ wat betekent dat ik een gelukkig leven heb waarbij ik tegelijkertijd ontevreden blijf omdat ik weet dat er altijd een volgend niveau is.
 • Ik geloof niet in het verleden, slechts in het nu en in een toekomst die ik zelf kan creëren.
 • Ik rijd een Tesla, omdat die goedkoper was dan mijn Audi A3 (oké…ook sneller!).
 • Je zult mij geen driedelig pak zien dragen om zo meer serieus genomen te worden. Als ik er een draag, is dat omdat ik het zelf graag wil en niet omdat het mij interesseert wat andere mensen van mij denken.
 • Ik ben Victoria, de liefde van mijn leven, tegengekomen toen ik alleen op vakantie was in Egypte en eens goed na wilde denken over het op orde krijgen van mijn leven.
 • Ik had jarenlang hyperventilatieaanvallen, waardoor ik met klotsende oksels op podia stond. Soms komen ze nog terug, maar voorlopig was de laatste in 2019.
 • Ik heb geprobeerd om te vloeken zoals Gordon Ramsey en Dan Pena, maar heb ervaren dat ik hun persoonlijkheid niet heb (thank God!).
 • Ik weet dat een voorbestemde relatie bestaat door eerst een relatie te hebben die niet voorbestemd was en daarna de ontmoeting met Victoria te ervaren.
 • De afgelopen jaren had ik praktisch ieder jaar een identiteitscrisis. Niet erg want het helpt me om mijn ‘echte ik’ te leren kennen.
 • Ik ben minimalistisch ingesteld, heb niets nodig om me beter te voelen en houd me bezig met spiritualiteit.
 • Ik werkte twee jaar voor een klant die een betalingsachterstand had van € 16.000. Een duidelijk teken van een gebrek aan zelfrespect.
 • Mijn moeder heeft me geleerd om van iedereen te houden en mijn vader heeft mij geleerd om hard en slim te werken. Dit is wat ik beide nu doe.
 • Ik heb de meeste vormen van recreatieve drugs gebruikt in mijn jongere jaren. Nu houd ik het slechts bij alcoholvrij bier en staan ikzelf en mijn gezondheid op de eerste plaats.

Als je mij gaat googelen, kom je er al snel achter dat ik niet altijd zo was. Zo had ik vele jaren geleden geen ‘ballen’, was ik op zoek naar mezelf en was ik de ene keer een ‘nice guy’ die mensen aan het pleasen was en de andere keer in mezelf gekeerd en liet ik me door verschillende coaches van alles aanpraten. Deze transformaties waren nodig om de man te worden die ik nu ben. Ik zal je tijd besparen en hier alvast wat oude beelden delen, ik heb niets voor jou te verbergen.

2012
2013
2015
2017
2017 - 2019


In 2012 heeft hij al zijn schepen achter zich verbrand en is hij fulltime ondernemer geworden om de druk voor zichzelf flink op te voeren. Vanaf dat moment leefde hij volledig van zijn eigen onderneming. In het eerste jaar werd Wouter door RTV Oost (een lokale tv-zender) gevraagd of ze hem voor een televisieserie mochten volgen als ondernemer. In die tv-uitzending werd Wouter toentertijd gepositioneerd als social media expert. Hij adviseerde verschillende bedrijven op het gebied van social media marketing en werd daarnaast gevraagd om te spreken op verschillende congressen en evenementen. Nadat hij een jaar lang diverse bedrijven op socialmediagebied geadviseerd had, kwam Wouter erachter dat hij zijn klanten eigenlijk breder moest gaan adviseren. Met social media alleen kom je er namelijk niet. Daarom ging hij zichzelf verder verdiepen in zaken als online marketing, mediapsychologie, sociologie en andere belangrijke marketingvakken, zodat hij zijn klanten beter van dienst kon zijn.In 2013 startte Wouter met het adviseren van bedrijven op het gebied van online marketing en marketingstrategie, en runde hij een groot aantal campagnes voor bedrijven die zelf niet over de benodigde capaciteit en/of de deskundigheid beschikten en werd hij regelmatig gevraagd als keynote spreker tijdens congressen en evenementen. Jaar in, jaar uit groeide zijn onderneming, maar Wouter kwam desondanks ook in minder prettige situaties terecht. Door die slechtere periodes leerde hij dat het ondernemersleven een echte rollercoaster kan zijn. Zo zit je orderportefeuille maandenlang bomvol en kun je vrijwel geen nieuwe opdrachten meer aannemen, en zo is het opeens akelig rustig. Zo heb je klanten die het beste met je voor hebben, en zo zit je middenin een vervelend incassotraject om je € 16.000 alsnog te krijgen. Wouter realiseerde zich dat je als ondernemer steeds aan jezelf en je bedrijf moet blijven werken om te kunnen blijven groeien. Stilstaan is geen optie. Vanaf 2013 investeerde Wouter veel tijd in manieren om uit iedere dag alles te halen wat erin zit. Zo implementeerde hij vaste dagroutines, experimenteerde hij met het tweaken van zijn levensstijl en was hij dagelijks in de sportschool te vinden om aan zijn conditie en gezondheid te werken.

In 2015 behaalde Wouter zijn NLP Practitioner-certificaat en in 2016 nam hij in Londen deel aan een training van Tony Robbins. Vanaf die dag begon hij steeds meer aandacht aan zijn persoonlijke ontwikkeling te besteden: van paleo tot mediteren, affirmaties, journaling en ga zo maar door. In die tijd was Wouter nog steeds werkzaam als online marketing expert, werkte hij voor diverse bedrijven en sprak hij regelmatig op evenementen.


Eind 2017 ontmoette Wouter de liefde van zijn leven (Victoria McDonald) toen hij besloot om alleen op vakantie te gaan in Egypte. Hij had bewust voor een reis in zijn eentje gekozen, omdat hij als ondernemer steeds erg druk was. Daardoor kon hij niet voldoende tijd aan zichzelf besteden en werd hij van dag tot dag geleefd. Vanaf die dag in Egypte veranderde zijn leven compleet. Elke week reisde hij naar Engeland om zijn vriendin te zien, en tussendoor werkte hij voor zijn klanten. Hierdoor leerde hij al meteen hoe belangrijk het is om een heldere levensstrategie te hebben. Anders zou je geneigd zijn om je alleen te focussen op je partnerrelatie, waardoor je bedrijf, overige relaties en gezondheid eronder te lijden zouden hebben.
Naast zijn werk als online marketing expert ging Wouter nog meer tijd investeren in persoonlijke ontwikkeling. Hij voelde namelijk dat er veel meer uit zijn onderneming en zijn leven te halen viel,als hij maar wist hoe hij zijn levensstijl kon tweaken. Zodoende kwam hij in 2017 in contact met Brendon Burchard, en in de loop van 2018 heeft hij besloten om zich eind april 2019 te laten certificeren als de allereerste officiële high performance coach van Nederland. In 2018 heeft Wouter gesproken tijdens TedX, in het voorjaar van 2019 gecertificieerd door Brendon Burchard als high performance coach en midden 2019 door RTL Z en RTL 7 geinterviewd op het gebied van high performance en business coaching.

Hieronder een overzicht van Wouter’s zijn persoonlijke verhalen
boek cover

klaar voor een buitengewoon leven? voor € 1.50 krijg je inzage in mijn upcoming boek: zo word je een game changer.

Things that are given to us for nothing, we place little value on. Things that we pay money for, we value. Bedankt Earl Nightingale voor deze wijze woorden! Daarom ook geen gratis inzage in mijn levensveranderende  boek maar een kleine investering van slechts € 1.50 voor ± twintig pagina’s vol waarde. 

Klik op bovenstaande button, betaal € 1.50 voor de inzage in mijn nieuwe boek en krijg de PDF direct naar je mailbox toegezonden.

Brochure Coaching
Weet je het nog niet zeker?

Download mijn brochure die je op een rustig moment nog eens kunt lezen om zo weloverwogen tot een van de volgende besluiten te komen:

 1. Je houdt op met eindeloos zoeken, want je weet dat ik jou met mijn no- nonsense manier van game changer coaching kan helpen en je boekt direct een intakegesprek.

 2. Je blijft denken dat je nog meer informatie nodig hebt of je beseft dat we geen match zijn, je verwijdert deze brochure en gaat verder met je zoektocht naar …, ja, naar wat eigenlijk?

Let op: wanneer je geen e-mail ontvangt, controleer dan je spambox. Zit hij daar niet in? Stuur dan een e-mail naar: zakelijk@wouterkleinsman.nl

Brochure Coaching