wouter kleinsman

Vriendelijk en mild als het kan, keihard als het moet en altijd radicaal eerlijk.
Auteur van de bestseller: Zo word je een gamechanger

wouter kleinsman

Vriendelijk en mild als het kan, keihard als het moet en altijd radicaal eerlijk. Auteur van de bestseller: Zo word je een gamechanger​

wouter kleinsman

Vriendelijk en mild als het kan, keihard als het moet en altijd eerlijk​. Auteur van de bestseller: Zo word je een gamechanger

Het is mijn doel om de beste coach aller tijden te zijn. Ik bereik dat doel door geweldige mensen te helpen bij het bereiken van geweldige dingen. En dat lukt; mijn slagingspercentage is met zo’n 95 procent extreem hoog.

Ik verbeter het leven van mijn cliënten niet, ik transformeer het, vaak radicaal. Ik creëer een omgeving waarin mensen meer uit zichzelf halen waardoor ze uiteindelijk worden wie ze werkelijk zijn. Ik ben de slijpsteen die ze scherp maakt en houdt, zodat ze in iedere situatie vlijmscherp kunnen reageren.

Tijdens een interview over mijn boek Zo word je een gamechanger werd mij gevraagd wat mij gekwalificeerd maakt om een coach te zijn. Om te beginnen heb ik door hard werken een 10/10 leven voor mezelf opgebouwd, een leven dat perfect bij me past.

Ik leefde tot mijn 25ste een gemiddeld leven, waarin ik met vallen en opstaan mijn weg vond. Sommige opleidingen bleven onafgerond, andere lukten wel. In 2009 startte ik mijn digital consulting agency  en werkte mezelf naar een plafondinkomen van € 30.000 per maand. Toen kwam ik erachter dat het werk me geen voldoening meer bracht, dat mijn relaties mij ongelukkig maakten, dat recreatief drugsgebruik me ook niet hielp en dat ik altijd probeerde de mensen om mij heen te pleasen.

Ik besloot het roer radicaal om te gooien. Ik ging aan mezelf werken, verbrandde mijn schepen achter me, en liet me officieel certificeren als highperformancecoach. Ik maakte in korte tijd mijn coachingbusiness succesvol en bereikte samen met mijn cliënten grote doorbraken en transformaties in hun leven. Toch stopte ik met coaching via een ‘template’.

Ik coach nu op mijn eigen unieke kenmerkende no-nonsense manier, waardoor ik nóg grotere doorbraken in de levens van mijn cliënten en de mensen om mij heen mogelijk maak.

Nu, zo’n vier jaar later, ben ik een van de meest succesvolle no-nonsense coaches van Nederland en bestselling auteur. Honderden ondernemers, managers, CEO’s, bekende artiesten en journalisten roemen mijn unieke coachingstijl en tijdschrift Panorama zegt letterlijk in dit artikel dat ik de beste coach van Nederland ben.

Ik doe waar ik van houd, met de mensen van wie ik houd. Ik heb de beste relatie, ben zowel op lichamelijk als geestelijk vlak op topniveau en word alleen maar beter, neem vaak minivakanties, verblijf op de meest speciale locaties en breng mijn waardevolle tijd door met gelijkgestemden.

Als ik zeg ‘je kunt het allemaal hebben’, spreek ik vanuit ervaring, het is niet zomaar een populaire slogan.

Ik geloof zonder enige twijfel dat ik kan zijn wie ik wil en alles kan hebben met wie ik dat wil. Ik ben ervan overtuigd dat jij dat ook kunt hebben én meer, mits je bereid bent ervoor te werken.

Je moet namelijk weten dat ik altijd honderd procent inzet eis van mezelf en van de mensen om mij heen. Ik noem het commitment en discipline. Het maakt mij de man die vriendelijk en mild is als het kan, keihard als het moet en die in alle gevallen radicaal eerlijk en straight-to-the-point is. 

Tussen 2017 en 2021 heb ik ongeveer 10.000 uur besteed aan het leren beheersen van de kunst van het coachen, waarbij ik op elk moment samenwerkte met tussen de 15 en 20 cliënten (bijna 300 in totaal). Ik heb ook gesproken op ongeveer 80 evenementen over een breed scala aan onderwerpen op het gebied van persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

Tussen al mijn coachingsessies door schreef ik de bestseller Zo word je een gamechanger (in de eerste drie maanden verkocht ik 1.000 exemplaren en behaalde 5/5 sterren op Bol.com, in vier maanden tijd waren dat er 1.600 en dagelijks komen daar nog gemiddeld 20 exemplaren bij), ruim 300 artikelen over hoe door mijn aanpak levens radicaal kunnen veranderen en geef ik twee keer per maand 700.000+ lezers van de FHM handvaten om een buitengewoon leven te leiden op het allerhoogste niveau van hun potentie en performance.

Verder ben ik geïnterviewd voor de tv-kanalen 1TwenteRTL 5 en RTL Z, sprak ik als keynotespreker voor TEDx, en stond ik in verschillende magazines en kranten zoals: Panorama, De Ondernemer, Baaz Magazine, FHMJAN Magazine (artikel / interview), FoodBusiness, Fonk, Managementboek, Indebuurt en startersmagazinekvk geldboek van de Kamer van Koophandel.

Bedrijvenconsultant heeft mij uitgeroepen tot een van de beste ondernemers in Nederland. 

Ik geloof absoluut in coaching. In de loop der jaren heb ik de diepgaande effecten gezien die het had op mijn cliënten, de cliënten van andere coaches en ik heb het zelf ervaren.

Ik ben straight to the point en less is more, ik ga altijd actiegericht aan de slag en respecteer de tijd van de mensen om mij heen. Wat in een half uur kan, duurt dan ook echt niet langer dan dertig minuten.

Andere dingen over mij:

 • Ik ben niet altijd blij.
 • Ik bemoei me niet met politiek.
 • Ik vind mezelf oprecht geweldig.
 • Ik doe niet aan ‘woo-woo’ shizzle.
 • Ik waardeer mijn tijd zeer op deze aarde.
 • Ik geef niet om dingen die er niet echt toe doen.
 • Ik heb het ‘gefuck’ in mijn gedachten flink verlaagd.
 • Ik doe slechts dingen die me écht ontzettend gelukkig maken.
 • Vorig jaar heb ik 1 cliënt ontslagen omdat hij niet wou luisteren.
 • Ik verdoe mijn tijd niet met mensen die mijn tijd willen verdoen.
 • Ik lach altijd om mijn eigen grappen. Anderen doen af en toe mee.
 • Mijn extreme zelfvertrouwen wordt soms verward met arrogantie.
 • Ik laat dingen waarover ik geen controle heb niet in mijn hoofd zitten.
 • Ik geloof niet in het verleden, slechts in het nu en in een toekomst die ik zelf creëer.
 • Ik heb het te druk voor ‘koffie drinken’. Mijn tijd is zeer kostbaar en deze verspil ik niet.
 • In alles wat ik doe, streef ik naar perfectie en neem ik af en toe genoegen met excellentie.
 • Een cliënt zei dat ik zoals Ferrero Rocher ben – harde buitenkant en zacht aan de binnenkant.
 • Ik ben bereid om alles een keer te proberen. Behalve heroïne. En seks met een man of een andere vrouw.

 • Ik vraag nooit of ‘ik het leuk vind’ of ‘ik vind het niet leuk’. Ik denk “dit is wat het is” of “dit is wat het niet is”

 • Ik doe niet aan ‘vriendschappen’. Ik ben een professionele coach, geen sociale en al helemaal niet je vriend.
 • Ik ben verslaafd aan sporten en het continu verleggen van mijn eigen grenzen. Daarom bouwde ik een eigen gym in mijn huis.

 • So far heb ik dit jaar € 70.000 geïnvesteerd  in coaching en biohacking om mijn leven nog beter, gezonder en mooier te maken. 
 • De afgelopen jaren had ik praktisch ieder jaar een identiteitscrisis. Niet erg want het helpt me om mijn ‘echte ik’ te leren kennen.
 • Ik had nooit gedacht dat een perfecte relatie bestond totdat ik Victoria tegenkwam en ik nu de beste relatie van mijn leven heb.
 • Ik heb geprobeerd om te vloeken zoals Gordon Ramsey en Dan Pena, maar heb ervaren dat ik hun persoonlijkheid niet heb (thank God!).
 • Mijn moeder heeft me geleerd om van iedereen te houden en mijn vader heeft mij geleerd om hard en slim te werken. Dit is wat ik beide nu doe.
 • Ik rijd een Tesla omdat die past bij de man die ik ben, vooruitstrevend, continu in ontwikkeling met vele updates en een challenging status quo.
 • Ik leef ‘gelukzalig ontevreden’, wat betekent dat ik een gelukkig leven heb waarbij ik tegelijkertijd ontevreden blijf omdat ik weet dat er altijd een volgend niveau is.
 • Ik gebruikte in mijn jongere jaren de meeste vormen van recreatieve drugs. Nu houd ik het slechts bij alcoholvrij bier en staan ikzelf en mijn gezondheid op de eerste plaats.
 • Ik weet van heel veel dingen weinig tot niets, maar ik weet uitzonderlijk veel over mensen, persoonlijke ontwikkeling, biohacking en de psychologie van succes en winnen.
 • Ik verspil geen tijd aan het gelukkig maken van andere mensen. Als mensen niet gelukkig zijn, is dat hun probleem. Niet mijn probleem. Als ik gelukkig ben, maakt het andere mensen gelukkig.
 • ‘Was het Louis van Gaal die het totale mens-principe in voetbalkringen introduceerde, zo zou je Kleinsman kunnen aanwijzen als doortik daarvan naar de ondernemerswereld.’ – De Ondernemer.nl
 • Je zult mij geen driedelig pak zien dragen om zo meer serieus genomen te worden. Als ik er een draag, is dat omdat ik het zelf graag wil en niet omdat het mij interesseert wat andere mensen van mij denken.
 • ‘Hij is de beste coach van Nederland, maar er komt geen bal aan te pas. Hij is de succesvolste coach van Nederland, maar er wordt geen beker gehaald. Wouter Kleinsman coacht namelijk geen sport, maar je leven.’ – Panorama.nl
 • Als ik een diner zou kunnen hebben met 12 mensen (dood of levend), zou ik gaan voor: Muhammad Ali, Michael Jordan, Kevin Hart, Martin Luther King Jr, Bill Campbell, Mahatma Gandhi, Larry King, Jezus, Steve Jobs, Elon Musk, Albert Einstein en Jim Rohn
 • Tot mijn 25ste was ik een extreme ‘people-pleaser’ aka ‘nice guy’, ik was 99% extern gefocust en ik zette mezelf altijd op de tweede plaats. Nu zet ik mezelf altijd op nummer 1, ik handel vanuit liefde (om iets creëren) en niet vanuit angst (om iets te verliezen). Ik zal nooit iets doen waar ik niet achter sta.
 • Ik geloof niet in groepscoaching en andere dingen in groepsverband. Als ik kies voor een coach voor mezelf is het altijd 1-op-1. Hij moet de beste zijn in zijn eigen land en het maakt mij niet uit wat het mij kost als die coach mij maar uitdaagt en me nog verder brengt in het leven. De laatste investering in een coach was € 22.000 euro, zoveel geloof ik in coaching.

Dit zeggen de media over mij

boek.png
download gratis hoofdstukken van mijn bestseller boek: zo word je een gamechanger