fbpx

Blijf jij een slaaf van het systeem?

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp
YouTube video
Hoe bewust leef jij? Moet je heel diep nadenken over het antwoord op die vraag? Dan is de kans groot dat je niet bewust leeft. Sterker nog, je accepteert dat je geen invloed hebt op alles wat er om je heen gebeurt, je bent een slaaf van het systeem. Dat kan anders en dat begint met denken. Ik deel graag mijn ervaring en inzichten met je. Lees dus snel verder zodat ook jij je los kunt maken van het systeem.

Er ging een wereld voor mij open

Rond 2015 leerde ik hoe onze mindset werkt en er ging een wereld voor me open. Mijn perspectief op deze wereld maakte een reusachtige draai. Je kunt het vergelijken met je bewust van iets worden en dat dan overal terugzien. Iets wat ik in dat jaar leerde en wat mij iedere dag (op een goede manier) achtervolgt, is dat wij als mensen dagelijks worden ‘geprogrammeerd’ zonder dat we ons er bewust van zijn. Al wat jij bereikte en waar jij nu staat in jouw leven is op basis van hoe jij op een positieve en helaas ook negatieve manier geprogrammeerd bent. Vanaf de dag dat jij werd geboren stond jouw geest direct wijd open. Alles kwam binnen en je zoog het op als een spons zonder de mogelijkheid om je hiertegen te verzetten. In eerste instantie zijn het zowel de positieve als negatieve invloeden van je ouders en familie, maar de kring wordt al snel groter, denk aan leraren op school, vrienden, collega’s, werkgevers en ga zo maar door. Zij vormden je in al die jaren tot de persoon die je nu bent. Dus ja, je bent een resultaat van tientallen zo niet honderden mensen en invloeden.

Ons paradigma

Een paradigma is een gedachtepatroon dat bepaalt hoe wij als mensen functioneren. Het bestaat uit vele gedachten en gewoontes die het leven als het ware controleren. Iedere handeling die je onderneemt (goed of fout) heeft te maken met jouw paradigma. Als je wilt veranderen, moet je dus ook jouw paradigma aanpassen. Voorbeeld: mensen die gezonder willen leven, moeten hun paradigma aanpassen zodat ze niet na enkele weken weer in oude gewoonten vervallen. Enkel door het veranderen van je paradigma kun je je identiteit veranderen en daardoor ieder doel bereiken dat je voor ogen hebt.

Dit klinkt eenvoudig, enkel is er één groot probleem:

Veel mensen willen wel bewust leven en financiële vrijheid, maar doen dat slechts in woord en niet in daad. Er zijn heel weinig mensen in deze wereld die dit vrije leven ook echt voor zichzelf hebben gecreëerd. Voor zo’n 90% van de wereldbevolking is die gewenste ‘vrijheid’ slechts een gedachte en geen waarheid. Als mensen zijn we, zonder dat we het door hebben, namelijk slaven geworden van een systeem en dat komt simpelweg omdat ons op school nooit geleerd is hoe onze geest echt in elkaar steekt.

Slaven van het systeem

Als we kijken naar hoe onze geest echt in elkaar steekt zien we 3 delen: bewuste geest, onderbewustzijn, lichaam. Ik zal je laten zien hoe het rijtje werkt:
 1. Bewuste geest is jouw educatiegeest. Dit is jouw denkvermogen.
 2. Onderbewustzijn is jouw emotionele geest. Deze geest neemt alles aan, goed of slecht, en bestaat uit vaste ideeën die zich automatisch uiten in gevoelens en acties.
 3. Jouw lichaam is het instrument dat alles toepast in de praktijk.
Het ziet er dus zo uit: Gedachten → Gevoelens → Acties → Resultaten Waar het op dit moment bij 90% van de mensen verkeerd gaat, is dat ze niet de baas zijn over hun eigen gedachten. Ze worden dagelijks duizenden keren gevoed met zowel positieve als negatieve gedachten, door:
 • reclame op TV, radio en billboards;
 • de krant die ze lezen;
 • socialmedia-kanalen;
 • het nieuws wat ze kijken op TV;
 • de collega’s, vrienden en familieleden waar ze mee praten;
 • en ga zo maar door.
Vraag jij  je weleens af of alles wat je hoort en ziet ook echt klopt? Alle invloeden komen binnen en worden vanuit onze bewuste geest naar ons onderbewustzijn geschoten. Als het onderbewustzijn het maar vaak genoeg hoort, wordt het toegepast in de praktijk. Ik geef weer een voorbeeld: mijn vader, waar ik zielsveel van houd, is een wijs man die van alles op de hoogte is. Alle kranten worden dagelijks compleet doorgespit, het nieuws zal hij nooit missen en online consumeert hij ook heel wat informatie. Het resultaat? Hij ziet altijd beren op de weg, vele problemen die er aan komen en als buitenstaander zie ik wat voor een negatieve invloed dat heeft op zijn leven. En nee, hij is niet de enige want zoals ik al zei, dit geldt voor 90% van de wereldbevolking.

Zijn we slaafjes?

Ja, we zijn slaven van het systeem geworden en functioneren als robots in deze wereld zonder dat we ons afvragen of de informatie die we binnenkrijgen wel klopt.
 • We nemen het nieuws 1-op-1 aan;
 • We geloven de investeringsmarkt en volgen als een stel schapen het systeem;
 • Alles wat op social media staat wordt gedeeld door mensen zonder dat ze de feiten checken;
 • Als er 100 mensen in een zaal zitten en 95 mensen lopen de zaal uit, dan is de kans groot dat de andere 5 ook uit de zaal gaan
Het is tijd dat we wakker worden. Dat we inzien hoe wij dagelijks onze geest op de verkeerde manier aan het voeden zijn. We moeten de kettingen breken en geen slaven van het systeem meer willen zijn. Het is tijd om afscheid te nemen van woorden zoals: schaarste, gebrek, beperkingen en angstHet is tijd dat we gaan leven zoals wij we echt zijn, als een uniek en geweldig mens!

Iedere gedachte heeft een impact op jouw leven

De eerste stap naar een high performance leven is inzien dat iedere gedachte impact heeft op jouw leven. Veel van de berichten die we via de media zien zijn negatief om ons zo iets aan te smeren wat we totaal niet nodig hebben. Vraag je daarom altijd af: “Dient deze gedachte mij echt?” Door onszelf continu deze vraag te stellen, worden we een poortwachter van onze gedachten en dus ons leven. Nu klinkt dit ontzettend eenvoudig, natuurlijk is het dat in de praktijk niet. 

Wij mensen denken niet

Earl Nightingale, één van de meest invloedrijke mensen op het gebied van menselijke karakters, motivatie en betekenisvol bestaan, zei het volgende: “Als de meeste mensen zouden zeggen wat ze dachten, zouden ze sprakeloos zijn.” Henry Ford, de oprichter van de Ford Motor Company, zat op hetzelfde spoor toen hij zei: “Denken is het moeilijkste werk dat er is, wat waarschijnlijk de reden is waarom zo weinigen eraan meedoen …” Ja, denken is nou eenmaal hard werken. Het zou veel makkelijker voor ons zijn als ons niet voortdurend werd geleerd dat iemand anders voor ons moet denken. Zo zei Dr. Kenneth McFarland, hoofdinspecteur van de openbare school in Coffeyville, Kansas, waar hij de McFarland Trade School stichtte, het volgende: “2% van de mensen denkt, 3% denkt dat ze denken, en 95% sterft liever dan denkt.” “Geestelijke activiteit is niet hetzelfde als denken …”zei Bob Proctor, een legendarische figuur in de wereld van persoonlijke ontwikkeling. Hiermee richt hij zich op de 3% die denkt dat ze denken.

Waarom denken we niet?

Ik hoop dat jij jezelf nu afvraagt: “Waarom denken mensen dan niet?” Dat komt omdat we geprogrammeerd zijn om niet te denken omdat het niet in het systeem past. Daarom heeft ook maar slechts zo’n 2% het systeem achter zich gelaten om te leven zoals zij dat zelf willen. De rest van de wereldbevolking dient nog steeds hard te werken voor hun geld en veel geld af te dragen, bijvoorbeeld aan de politie die op de meest vreemde plekken de snelheden aan het meten is om zo nog snel hun ‘targets’ te halen wanneer er geld nodig is in de kassa. De grootste winst op onze gezondheid wordt gemaakt met medicatie die niet onze problemen oplossen, maar slechts de symptomen bestrijdt en wat dacht van dingen zoals: hypotheekaftrek e.d.? Waarom krijgen we ‘korting’ wanneer we een hypotheek afsluiten? Juist ja…, het systeem gunt ons geen uitweg en wil ons vasthouden en daar zijn we ons nauwelijks van bewust. En als dat nog niet genoeg is…

We programmeren onze hersens met troep 

Heb je ooit wel eens goed naar de laatste hit-nummers geluisterd? De populairste nummers gaan over sex, vreemdgaan, drugs, moord, haat en geweld. Ik weet nog goed dat mijn lieve nichtje van 5 tegenover mij stond en een nummer zong van Jebroer. Laat ik een deel van de tekst met je delen: Ik ben een kind van de duivel, mama jij hoeft niet te huilen. Feesten alsof elke dag hier mijn laatste is hoop dat je deze draait op mijn begrafenis. Ik hoef geen speech. Ik hoef geen bloemen. Gooi drank en drugs over mijn kist. Alles wat ik wou in het leven was dit. Fack it. Het eerste wat in mijn hoofd opkwam was “WTF! Waar gaat het met deze wereld naartoe!” Natuurlijk had mijn onschuldige lieve nichtje geen enkel idee waar ze over zong. Het was een populair nummer op school. Toen ze zich bewust werd van de tekst, zag ze in dat het niet verstandig was om deze tekst nog vaker te zingen. En dit is niet de enige situatie. Zelf was ik voorheen een groot liefhebber van hardstyle. Ook daar wordt je niet gelukkig van als je op de teksten gaat letten of wat dacht je van de R&B-hits? Pak een willekeurig nummer en je hoort minimaal 30 seks-gerelateerde woorden over dat vreemdgaan normaal is en dat vrouwen een stuk vlees zijn.

Mensen word wakker!

Waar zijn we in deze wereld mee bezig? We zijn ons er niet van bewust dat we onze geest aan het programmeren zijn met troep! We zingen de nummers met nare teksten, zien de rotzooi op tv waardoor we troep gaan kopen die we niet nodig hebben. Het nieuws nemen we 1-op-1 over zodat we angstig worden en helemaal niks meer durven. Het is niet gek dat mensen elkaar uitmoorden in deze wereld, dat de jeugd het normaal vindt om vreemd te gaan en dat social media een paradijs is geworden van selfies met 100 filters en minimaal 100 likes anders worden de foto’s verwijderd en opnieuw geplaatst.  Wake up! Het is tijd dat we baas worden over onze geest en over ons leven. Het is tijd dat we bewust worden van de wereld waar we in leven, zodat we eigen keuzes kunnen maken over wat we wel en niet toelaten in onze geest. 

“Het boek”: de oplossing voor dit probleem

Iedere ochtend werk ik aan mijn eerste boek. Één van die onderwerpen gaat over onze mindset en hoe hier meesterschap over te krijgen. Ben je geschrokken van wat hierboven staat en weet je dat er ‘werk aan de winkel is’, dan heb ik op dit moment 2 adviezen voor jou:
 • Advies 1: Laat hier weten dat je interesse hebt in het boek zodat ik je op de hoogte kan houden van de ontwikkelingen en uiteraard krijgen mijn “early investors” heel wat toffe verrassingen en cadeautjes.
 • Advies 2: Volg vanaf vandaag dit blog, mijn Instagram– en Facebookpagina en meld je aan voor mijn wekelijkse adviezen zodat je jouw belemmeringen kunt doorbreken en jouw maximale potentie en beste performance op alle gebieden van jouw leven bereikt.
Gedachtes-and-Mindset Doorbraak-met-de-mindset Quote-over-denken-en-mindset angst-doorbreken-en-minset Paradigma-aanpassen-en-jouw-mindset Programmeren-van-je-brein-en-de-invloed- Programmeren-van-je-brein
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.