Persoonlijke ontwikkeling

boek.png

download gratis hoofdstukken van mijn bestseller boek: zo word je een gamechanger

Wil jij een excellent presterende, bewuste leider te worden?

Je vond deze pagina, dus de kans is groot dat je aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken. Een goede keuze. Persoonlijke ontwikkeling is in deze tijd zo ontzettend belangrijk, voor ondernemers maar ook voor mensen in loondienst of die klaar zijn voor de next-step in hun leven, bijvoorbeeld die naar ondernemerschap.

Maar hoe pak je dat aan? Waarschijnlijk leven de volgende vragen bij je: 

  • Hoe kan ik mezelf het beste ontwikkelen?
  • Waar moet ik beginnen?
  • Welke informatie is interessant voor mij?
  • Welke gebieden zijn het meest interessant om te ontwikkelen?


Ps. heb je mijn succesvolle boek Zo word je een gamechanger al besteld? 


Persoonlijke ontwikkeling begint bij de bewustwording

Ben jij je ervan bewust waar jij op dit moment staat en waar je heen wilt? Persoonlijke ontwikkeling is namelijk ontzettend breed. Daarom begint het bij bewustwording.

Probeer dus eerst maar eens antwoord te geven op de volgende vraag: waar sta ik op dit moment in mijn leven en waar wil ik naartoe? Door deze vraag te beantwoorden, word je je bewust van jouw persoonlijke ontwikkeling. Je realiseert je dat je op dit moment op een bepaald punt staat. Dit noemen we punt ‘X’. En je wilt naar punt ‘Z’ toe. Nu je je hier bewust van bent, kun je voor jezelf gaan uitzoeken hoe je het best aan je persoonlijke ontwikkeling kunt gaan werken.

Het goede nieuws is dat je dat niet in je eentje hoeft te doen. Op deze pagina geef ik je namelijk de belangrijkste adviezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Je hoeft dus niet meer verder te zoeken op internet naar informatie, maar kunt gewoon onderstaande richtlijnen gaan toepassen.


Van bewustwording naar ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling bestrijkt verschillende gebieden. Stap twee is nagaan wat voor jou het belangrijkste gebied is om verder te ontwikkelen. Alles tegelijk ontwikkelen kan niet, ook jij hebt immers maar 24 uur in een etmaal. In de afgelopen 10 jaar werkte ik continu aan mijn ontwikkeling. Dat doe ik overigens nog dagelijks minimaal 2 uur, zodat ik mezelf in april 2019 officieel gecertificeerd high performance coach mag noemen. Eén van de ± 300 in deze wereld.

Ik weet dus precies wat de belangrijkste stappen zijn om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en op deze website vind je veel informatie. Lees dus snel verder.

Als high performance coach adviseer ik je over:


Persoonlijke groei – de kern

Persoonlijke groei is hét startpunt van jouw persoonlijke ontwikkeling. In het verleden kreeg je heel wat dingen mee, bijvoorbeeld van familie, vrienden en docenten op school. Deze ‘bagage’ heeft je in positieve of negatieve zin gevormd.

Je kent het vast wel, dat er vaak gedachten door je hoofd schieten waar je je niet bewust van bent, maar die wel erg bepalend zijn voor je doen en laten. Als je aan de slag gaat met persoonlijke groei, werk je aan bewustwording van deze gedachten en kom je tot de kern van wie jij bent en wat je echt wilt. Op basis daarvan kun je gerichter aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling.

Begin dus met het bepalen van je kernwaarden, missie, wie je bent en mindset.

Lees meer over persoonlijke groei >>


Persoonlijk leiderschap – de drijfkracht

Groeien als persoon kan alleen met sterk persoonlijk leiderschap. Ben jij leider over jouw eigen leven of laat jij je beïnvloeden door anderen? Social media, maar ook de manier waarop je opgroeide hebben grote invloed op hoe je keuzes maakt.

Alles is ons aangeleerd en soms zitten daar gewoontes tussen die je beperken. Het afleren van gewoontes die je niet helpen en het aanleren van gewoontes die goed zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling vraagt tijd. Dat is niet makkelijk, maar pas als je leiderschap neemt over jouw eigen leven dan maak je een enorme spurt in je persoonlijke ontwikkeling. Ik kan het weten, want ik koos er zelf voor om van de één op de andere dag leiderschap over mijn eigen leven te nemen.

Lees meer over persoonlijk leiderschap >>


Persoonlijke effectiviteit – de optimalisatie

Effectiviteit is de mate waarin je in staat bent je doelen te behalen. Wij zijn echter vaak verre van effectief bezig. Afleiding is maar een klik verwijderd van de zaken die echt jouw aandacht verdienen.

Je ging terug naar de kern (persoonlijke groei) en nam leiderschap over jouw eigen leven (persoonlijk leiderschap) en u is het tijd om te werken aan jouw persoonlijke effectiviteit.

Geloof mij, een minimale groei van 30% in jouw persoonlijke effectiviteit is eenvoudig haalbaar. Als high performance coach, coach ik dagelijks ondernemers om het uiterste uit hun leven en hun ondernemerschap te halen. Effectiviteit en productiviteit zijn dan ook twee van de belangrijkste speerpunten waar we aan gaan werken, zodat je daadwerkelijk alles uit je dag kunt halen wat erin zit.

Lees meer over persoonlijke effectiviteit >>


Spiritueel – het genot

Spiritualiteit is niet per definitie zweverig en heeft niet alleen maar met geloof te maken. Spiritueel zijn heeft ook te maken met dankbaarheid en geluk. Als ondernemer dien je tijd te investeren in spiritualiteit en dat kan heel simpel door je dagelijks bewust te zijn van de dingen waar je dankbaar voor bent. Spiritualiteit brengt rust met zich mee die je als ondernemer goed kunt gebruiken en zo maak je de juiste keuzes en ga je niet handelen vanuit angst, stress of andere negatieve emoties.

Veel wereldleiders zijn zo ver gekomen omdat ze spiritueel zijn. Stel jezelf open voor spiritualiteit en ervaar de positieve impact op jouw persoonlijke ontwikkeling.

Zelf ben ik ook spiritueel en ik deel graag mijn kennis hierover met jou.

Lees meer over spiritueel


High performance – het uiterste

High performance gaat over het maximaliseren van al jouw levensgebieden: gezondheid, liefde, familie en vrienden, missie, hobby en spirit. Persoonlijke ontwikkeling, dus persoonlijke groei, leiderschap, effectiviteit en spiritualiteit, is een onderdeel van high performance.

Als high performance coach help ik mensen dagelijks om het niveau van high performance te behalen. Door high performance ervaar je voldoening en weet je dat je het maximale uit je dag en nóg belangrijker, uit jouw leven haalt.

Wil je meer dan alleen persoonlijke ontwikkeling, dan adviseer ik je om je verder te verdiepen in high performance.

Lees meer over high performance

 

Boeken over persoonlijke ontwikkeling

Waarom het wiel zelf opnieuw uitvinden als er al zo ontzettend veel boeken zijn om te lezen? Als high performer lees ik zelf elke twee weken minimaal één boek. Ik heb de afgelopen jaren dan ook enorm veel boeken gelezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hoewel het voordeel is dat er ontzettend veel boeken zijn geschreven over persoonlijke ontwikkeling, brengt het ook een nadeel met zich mee: waar moet je beginnen? Welke boeken over persoonlijke ontwikkeling passen echt bij jou? Die deel ik hieronder graag met je! Met deze boekenlijst en mijn artikelen kun je jouw persoonlijke effectiviteit een heuse kickstart geven. Mijn advies is dan ook om serieus met deze boeken over persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan.


Podcast op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

Ben je meer een liefhebber van podcasts (oftewel: luisteren) dan van het lezen van boeken? Dan wil ik je adviseren om vanaf vandaag (wanneer je dat nog niet doet) mijn High Performance Podcast te volgen op het gebied van leven, ondernemen en gezondheid. Deze engelstalige podcast geeft je de belangrijkste adviezen op het ge-bied van persoonlijke ontwikkeling. Zo kun je tijdens het sporten, autorijden of wat dan ook jouw tijd op een goede manier investeren in je persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk de High Performance Podcast


Voldoende tijd voor persoonlijke ontwikkeling?

Dit is voor de meeste mensen nog wel ‘een dingetje’. Waar haal je elke dag de tijd vandaan om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? De meeste mensen hebben het erg druk. Jij ook? Werken, sporten, zorgen voor de kinderen (als je die hebt), boodschappen doen, eten koken… en je wilt natuurlijk ook nog tijd overhouden voor ontspanning. Komt dit je bekend voor? Dan heb ik één advies dat je met 100% zekerheid meer tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling.

Dat advies is:

  • 1 uur eerder naar bed
  • 1 uur eerder opstaan

Bedenk je nu direct allerlei bezwaren en tientallen redenen waarom dit voor jou niet haalbaar zou zijn? Stel jezelf dan de vraag hoe belangrijk het voor je is om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Een keer Netflix overslaan in ruil voor een uur knallen aan je persoonlijke ontwikkeling? Die keuze moet toch niet zo moeilijk zijn! Juist, je wilt tijd investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Daarom is vanaf vandaag aan jou de taak om dagelijks tijd vrij te maken voor persoonlijke ontwikkeling. Zelf sta ik elke dag om 5:00 uur op, zodat ik voldoende tijd creëer voor mijn persoonlijke ontwikkeling en ochtendroutine.


Extra adviezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

  • Zet eerst voor jezelf een plan uit waar je aan wilt werken. Wat is op dit moment voor jou het allerbelangrijkste op het gebied van persoonlijke ontwikkeling?
  • Volg alleen mensen die echte ‘know-how’ (kennis) hebben. Laat je niet verleiden door al die mooie verhalen die je online kunt vinden van mensen die er geen verstand van hebben. Maak een werloverwogen keuze wie jouw mentor/rolmodel wordt.
  • Consumeer niet alleen, maar breng het direct in de praktijk. Te veel mensen consumeren alleen en vergeten al snel 80% van alle informatie die ze hebben opgedaan. Mijn advies is dan ook om alle input op het gebied van persoonlijke ontwikkeling direct toe te passen in de praktijk. Zo onthoud je het beter!
  • Stel doelen voor jezelf met subdoelen en milestones. Er zullen momenten zijn waarop je minder gemotiveerd bent. Daarom is het belangrijk om niet alleen maar grote doelen te stellen, maar juist ook kleinere subdoelen. Zo kun je een groot doel hebben voor een heel jaar, met daarbij subdoelen die je in één maand kunt behalen. Zo houd jij jezelf continu gemotiveerd om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.
 

Genoeg gelezen? Zet de next step!

Heb je genoeg gelezen over persoonlijke ontwikkeling en wil je  echt aan het werk? Dan ben je klaar voor coaching.

Stap nog iets te groot?

Zo kun je ook aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling

Wanneerje de stap om direct een consult in te plannen nog te groot vindt, dan heb ik nog volop adviezen waar je direct mee aan de slag kunt. Zo kun je in de eerste plaats mijn boek: zo word je een gamechanger bestellen.

En wanneer je liever iets ‘rustigers’ wilt hebben voor bij de koffie of thee, dan heb ik veel artikelen voor je geschreven over persoonlijke ontwikkeling. Het overzicht van deze artikelen zie je hieronder.